Friday, June 21, 2013

0 Ιδέες για εύκολα, ελαφριά και διαιτητικά dressings για να συνοδεύσετε σαλάτες και λαχανικά.

Ένα λιπαρό και παχυντικό dressing μπορεί να μετατρέψει την υγιεινή πράσινη σαλάτα σε θερμιδική βόμβα και να σας βγάλει εκτός από το διατροφικό σας
πρόγραμμα. Γι' αυτό λοιπόν σας παρουσιάζουμε 5 ιδέες για χειροποίητες, ελαφριές και πάνω από όλα διαιτητικές sauce για να συνοδεύσετε τις αγαπημένες σας σαλάτες και λαχανικά.

1. Βινεγκρέτ από μέλι και μηλόξυδο. Με μόλις 80 θερμίδες ανά μερίδα, το συγκεκριμένο dressing θα βελτιώσει τη λειτουργία της χώνεψης, θα ενισχύσει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και θα αυξήσει τα ποσοστά ενέργειας στον οργανισμό. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να μειώνει την όρεξη που σημαίνει πρόσληψη λιγότερων θερμίδων.

2. Dressing από φράουλες, λεμόνι και βασιλικό που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, λίγες θερμίδες και ελαφριά, δροσιστική γεύση.

3. Sauce από λεμόνι και σπόρους chia. Οι σπόροι chia κερδίζουν συνεχώς έδαφος στο χώρο της υγιεινής διατροφής και θεωρούνται υπερ-τροφή. Αντί λοιπόν να τους πίνετε σε νερό ή γάλα, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες, καταναλώνοντάς τους με λεμόνι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνη C.

4. Dressing από αβοκάντο και γιαούρτι. Ξεχάστε τις θερμίδες, τα λιπαρά και τη ζάχαρη της μαγιονέζας και συνοδεύστε σαλάτες και ψητά φρούτα με sauce από άπαχο γιαούρτι και αβοκάντο που θα σας δώσει ενέργεια και θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό.

5. Dressing από κρεμμύδι εσαλότ, ελαιόλαδο και grapefruit που θα σας χαρίσει καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά στοιχεία και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και C με μόλις 35 θερμίδες ανά μερίδα.

ΠΗΓΗ: myfit.gr: Ιδέες για εύκολα, ελαφριά και διαιτητικά dressings για να συνοδεύσετε σαλάτες και λαχανικά

0 comments:

Post a Comment