Tuesday, June 18, 2013

0 Windows 8.1 με υποστήριξη για δακτυλικά αποτυπώματα.

Windows 8.1 με υποστήριξη για δακτυλικά αποτυπώματα

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που έρχεται στα Windows 8.1 είναι η υποστήριξη δακτυλικών αποτυπωμάτων για τη σύνδεση στο λογαριασμό, την αγορά εφαρμογών ακόμη και για την πρόσβαση σε φακέλους.

Εξτρα ασφαλεια στα Windows 8 με αναγνωριση δαχτυλικων αποτυπωματων

Οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows παρέχουν ήδη τη δυνατότητα δακτυλικών αποτυπωμάτων στον υπολογιστή μέσω συσκευών και εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Αυτό που αλλάζει με τα Windows 8.1 είναι ότι η Microsoft ενσωματώνει τη δυνατότητα στο νέο λειτουργικό και πλέον θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το δάκτυλο για την επιβεβαίωση και πρόσβαση σε επιμέρους κομμάτια του λειτουργικού. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια στο εταιρικό περιβάλλον εργασίας, ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε να γίνεται mainstream και στην ευρύτερη αγορά σε Windows 8.1 laptops και tablets.

Χρησιμοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα από μία εξωτερική συσκευή ή τον αντίστοιχο fingerprint reader που διαθέτει ο υπολογιστής, θα μπορείτε να συνδεθείτε αυτόματα στον Microsoft λογαριασμό χωρίς την πληκτρολόγηση κωδικού, να αγοράσετε εφαρμογές από το Windows Store και να συνδεθείτε σε αυτές. Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να κλειδώσει φακέλους της επιλογής του που προφανώς θα απαιτούν την επιβεβαίωση δακτυλικού αποτυπώματος για την παραχώρηση πρόσβασης στα περιεχόμενα του. Αν χάσετε το αγαπημένο σας tablet, αυτός που θα το βρει θα δυσκολευτεί πολύ.

Η Microsoft συνεργάζεται ήδη με ορισμένους κατασκευαστές για να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα τόσο στα Windows 8.1 όσο και στους νέους υπολογιστές, tablets, πληκτρολόγια και ποντίκια.

ΠΗΓΗ: Windows 8.1 με υποστήριξη για δακτυλικά αποτυπώματα

0 comments:

Post a Comment