Tuesday, December 17, 2013

0 Οι πολυβιταμίνες είναι άχρηστες!

Κι όμως... Οι πολυβιταμίνες είναι άχρηστες!

Νέες αμερικανικές έρευνες αναφέρουν ότι τα σκευάσματα που υπόσχονται θαύματα, τελικά δεν έχουν κανένα όφελος στην υγεία

Κανένα όφελος στην ανθρώπινη υγεία δεν προσφέρουν οι πολυβιταμίνες, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες Αμερικανών επιστημόνων.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CBS News , o καθηγητής Εντγκαρ Μίλερ, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τζον Χόπκινς και συντάκτης της ιατρικής επιθεώρησης “Annals of Internal Medicine” καλεί τους καταναλωτές να σταματήσουν να πετούν τα χρήματά τους σε συμπληρώματα διατροφής, να τρέφονται με φρούτα, λαχανικά, καρύδια και να αρχίσουν να ασκούνται. Οι ερευνητές μελέτησαν επί χρόνια την ωφελιμότητα των πολυβιταμινών στον ανθρώπινο οργανισμό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι άχρηστα.

Παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα είχε δείξει ότι οι πολυβιταμίνες όχι απλώς δεν προσφέρουν μακροζωία – τουλάχιστον στις γυναίκες – αλλά φαίνεται αντιθέτως ότι συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Οι έρευνες των Αμερικανών έδειξαν επίσης ότι τα συμπληρώματα βιταμινών δεν προστατεύουν τους μεσήλικες και ηλικιωμένους από χρόνια προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος, σύμφωνα με τρεις νέες, μεγάλες μελέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μελέτες, που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine», είναι δύο νέες κλινικές μελέτες και μία ανασκόπηση (μετανάλυση) 26 προγενέστερων.

Το μήνυμα των επιστημόνων είναι σαφές: “Τα περισσότερα συμπληρώματα δεν προλαμβάνουν τα χρόνια νοσήματα ή τον θάνατο, η χρήση τους δεν είναι αιτιολογημένη και πρέπει να αποφεύγονται», γράφουν πέντε ειδικοί σε σχόλιό τους που συνοδεύει τις νέες μελέτες.
ΠΗΓΗ: protothema.gr: Κι όμως... Οι πολυβιταμίνες είναι άχρηστες!

0 comments:

Post a Comment