Monday, December 30, 2013

0 Τέλος εποχής για τα καυτά εξώφυλλα του «Penthouse».

Τέλος εποχής για τα καυτά εξώφυλλα του «Penthouse»

«Πνίγηκε» στα χρέη η μητρική εταιρεία του περιοδικού - Οι υποχρεώσεις της υπολογίζονται από τα 500 εκατ. μέχρι το ένα δισ. δολάρια.

Αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε σήμερα  η εταιρεία FriendFinder Networks, μητρική εταιρεία του Penthouse Media Group, η οποία εκδίδει το ανδρικό περιοδικό Penthouse.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε, οι υποχρεώσεις της εταιρείας υπολογίζονται στα 500 εκατ. ευρώ με 1 δισ. δολάρια, ενώ τα στοιχεία ενεργητικού της ανέρχονται μόλις σε 10 εκατ. δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι πριν από τρία χρόνια η διοίκηση του περιοδικού είχε κάνει πρόταση εξαγοράς του μεγάλου αντιπάλου της, της Playboy Enterprises Inc έναντι 210 εκατ. δολαρίων.

Το Penthouse ιδρύθηκε το 1965 από τον  Μπομπ Γκουτσιόνε. Αρχικά συνδύαζε άρθρα επικαιρότητας και lifestyle με ερωτικές φωτογραφίσεις μοντέλων, ωστόσο, τη δεκαετία του '90 το περιεχόμενό τους έγινε περισσότερο πορνογραφικό.

Αν και ο Γκουτσιόνε είναι Αμερικανός η ίδρυση και πρώτη έκδοση του περιοδικού έγινε στην Αγγλία, σύντομα όμως άρχισε να πωλείται και στις Η.Π.Α. Μάλιστα, στο απόγειο της επιτυχίας του ο Γκουτσιόνε εθεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Η.Π.Α.

Στις 12 Αυγούστου του 2003 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του περιοδικού, General Media, κήρυξε πτώχευση. Ωστόσο, μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το περιοδικό βρισκόταν στα ράφια χάρη σε συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους πιστωτές. 

Στις 4 Οκτωβρίου του 2004 η General Media επανήλθε από την χρεωκοπία, μετονομάστηκε σε Penthouse Media Group και πέρασε στα χέρια επενδυτών από τη Φλόριντα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες «μαλάκωσαν» το περιεχόμενο του περιοδικού, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πωλήσεις του Penthouse.  Ωστόσο, το γνωστό περιοδικό δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει.

Πάντως, μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 το Penthouse κυκλοφορούσε στην Αυστραλία, στην Ολλανδία, στη Ρωσία, στην Ουγγαρία, στην Πορτογαλία, στην Βουλγαρία, στην Ισπανία, στην Ταϊλάνδη, στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Βρετανία...














 ΠΗΓΗ:protothema.gr: Τέλος εποχής για τα καυτά εξώφυλλα του «Penthouse»

Διαβάστε Περισσότερα... »

Thursday, December 19, 2013

0 Emily Ratajkowski: Η πιο σέξι γυναίκα για το 2013.

 

Emily Ratajkowski: Η πιο σέξι γυναίκα για το 2013

 

 

Έγινε γνωστή μέσα από την εφηβική σειρά του Nickelodeon «iCarly» αλλά τον τελευταίο χρόνο, δεν έχει σταματήσει να ποζάρει γυμνή

Ως η πιο σέξι γυναίκα για το 2013, με ποσοστό 64,6%, ψηφίστηκε από τους αναγνώστες το αντρικού περιοδικού «Esquire» η 22χρονη καλλονή Emily Ratajkowski.

 

Η νεαρή από την Καλιφόρνια, η οποία έχει καταγωγή από την Πολωνία, έγινε γνωστή παίζοντας το ρόλο της Tasha στην εφηβική σειρά του Nickelodeon «iCarly» και θεωρείται από πολλούς μία από τις πιο «καυτές» παρουσίες της χρονιά, αφού δεν σταματά να φωτογραφίζεται γυμνή για πολλά γνωστά περιοδικά.

 

Όμως η εμφάνιση που έκανε το όνομά της να συζητηθεί πολύ φέτος ήταν αυτή στο βίντεο κλιπ του του Robin Thicke, «Blurred Lines» όπου εμφανίστηκε όπως ακριβώς τη γέννησε η μαμά της!

Σημειώνεται ότι στη δεύτερη θέση της λίστα των σέξι γυναικών του «Esquire» βρίσκεται η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Hunger Games», Jennifer Lawrence.


















ΠΗΓΗ:Emily Ratajkowski: Η πιο σέξι γυναίκα για το 2013

Διαβάστε Περισσότερα... »

Wednesday, December 18, 2013

0 Τα πάντα για τη γραβάτα.



Για κάποιους άντρες η γραβάτα είναι απλώς μια «θηλειά στο λαιμό». Για άλλους, μια υποχρέωση που τελειώνει μόλις σχολάσουν απ’ τη δουλειά. Οι σελίδες που ακολουθούν, όμως, απευθύνονται στους υπόλοιπους: σε όσους έχουν καταλάβει ότι η γραβάτα είναι το μοναδικό αξεσουάρ που μπορεί να πει σχεδόν τα πάντα για την προσωπικότητα του άντρα στην πρώτη κιόλας ματιά.

«Μη γράψεις κι εσύ την ιστορία με τους Κροάτες!»: Ο Κώστας Φαρμάκης μόλις μου καταρρίπτει το εισαγωγικό κείμενο που είχε απογειωθεί περήφανο μέσα στο κεφάλι μου και θα περιέγραφε μισθοφόρους του γαλλικού στρατού να παρελαύνουν στο Παρίσι, συναρπάζοντας τον Λουδοβίκο τον 14ο με τον περίτεχνο λαιμοδέτη τους. Υποκλίνομαι στην εμπειρία του αρχισυντάκτη μας στα ανδρικά περιοδικά (έχει περάσει από τα μισά σχεδόν), αποφεύγω το πολυδιαβασμένο ιστορικό κλισέ για τη γέννηση της γραβάτας και καταφεύγω στο σουρεαλισμό που ποτέ δεν με πρόδωσε στην καριέρα μου στον Τύπο: θα σας μιλήσω για κάμπιες. Μικρές, λευκές, αηδιαστικές κάμπιες που τρέφονται με φύλλα μουριάς και που πολύ θα ήθελαν να γίνουν χαρωπά λεπιδόπτερα bombyx mori - αλλά δεν πρόκειται. Γιατί όταν εγκλωβίζονται μέσα στο κουκούλι τους και πριν καλά καλά μετατραπούν σε νύμφες, έρχεται λίγο βραστό νερό και τις σκοτώνει. Το νερό έχουν βράσει άνθρωποι, οι ίδιοι που εκθρέφουν τις κάμπιες. Οχι, δεν ετοιμάζομαι να συνδέσω την ύπαρξη της γραβάτας με τα δικαιώματα των ζώων... Ετοιμάζομαι να τη συνδέσω με τo δικαίωμα του άντρα στο μετάξι. Οι κάμπιες που πρωταγωνίστησαν μέχρι τώρα είναι οι περίφημοι μεταξοσκώληκες και η γραβάτα είναι η καθημερινή πολυτέλεια ενός gentleman, η πιο συχνή του επαφή με το πολυτιμότερο απ’ όλα τα υφάσματα. Και, ναι, μπορεί το «a la Croate!» που ανέκραξε ο Λουδοβίκος να έδωσε στο λατρεμένο μας αξεσουάρ το όνομά του (croate – cravat - γραβάτα), αλλά το θέμα είναι γιατί η γραβάτα είναι το λατρεμένο μας αξεσουάρ και όχι γιατί ονομάζεται έτσι.

Στο λαιμό του Ωραίου Μπρούμελ.
Βεβαίως και θα σας προσφέρω εδώ και κάποια στοιχειώδη ιστορικά στοιχεία, για να ξέρουμε περί τίνος μιλάμε. Όπως έγραφε και ο Όσκαρ Ουάιλντ στο «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», «μου αρέσουν οι γυναίκες με παρελθόν και οι άνδρες με μέλλον». Και η γραβάτα είναι μια κυρία που ταιριάζει απόλυτα σε άνδρες με μέλλον, κυρίως χάρη στο ένδοξο παρελθόν της. Των 1.800 ετών, αν δεχθούμε ως πρόγονό της το focale των λεγεωνάριων που απεικονίζονται στο ανάγλυφο της Στήλης του Τραϊανού στη Ρώμη (αλλά μάλλον πιο κοντά στο δικό μας κασκόλ ήταν το ρωμαϊκό εκείνο αξεσουάρ) ή έστω των 350 ετών, αν δεχθούμε την «κροατική» εκδοχή των πραγμάτων. Όχι ότι οι Κροάτες εφηύραν τη γραβάτα! Ενα λαιμοδέτη λίγο διαφορετικό από αυτόν που είχαν ξεκινήσει να φορούν οι Γάλλοι και οι Άγγλοι ευγενείς την ίδια περίοδο έφεραν τα στρατεύματά τους... Η αλήθεια είναι, όμως, ότι άμα καταφέρεις να συνδεθείς με κάτι όμορφο, δύσκολα μετά το αποχωρίζεσαι: μερικές από τις πιο κομψές και πολυτελείς γραβάτες της συλλογής μου τις έχω αποκτήσει στο Ζάγκρεμπ. Το 1650 οι λαιμοδέτες δεν ήταν λεπτοί στη μία άκρη και φαρδείς στην άλλη, κατασκευάζονταν από λινάρι και όχι από μετάξι και είχαν -εκτός από τον διακοσμητικό- κι έναν πρακτικό λόγο: κάλυπταν την έλλειψη κουμπιού στο πουκάμισο ή στο σακάκι ψηλά στο λαιμό, περνώντας μέσα από την τελευταία κουμπότρυπα και σφίγγοντας όσο ήθελε ο κάθε στρατιώτης για να πολεμάει με την άνεσή του.

Εκατό χρόνια αργότερα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τις έλεγαν «μπαντάνες», είχαν επάνω κεντημένα ή ζωγραφιστά σχέδια, δένονταν πολλές φορές γύρω από το λαιμό, φινίρονταν με φιόγκο και τις φορούσαν πλέον έμποροι, επιχειρηματίες, πολιτικοί. Η στολή του πολέμου γινόταν σιγά σιγά στολή εργασίας κι έλειπε πια μόνο ένας δανδής για να την καθιερώσει ως «το ανδρικό στυλ». Ο «Ωραίος» Μπρούμελ στις αρχές του 19ου αιώνα δεν εισήγαγε απλώς στη μόδα το κοστούμι, αλλά το στόλισε και με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Η λατρεμένη λευκή του γραβάτα ήταν ό,τι πιο κοντινό σ’ αυτό που εμείς εδώ ονομάζουμε «μεταξωτό φουλάρι» - και στην Εσπερία «cravat» ακόμη και σήμερα. Και ήταν το τελευταίο βήμα πριν από την εξέλιξη του λαιμοδέτη στη γραβάτα που ξέρουμε όλοι. Αυτή πρέπει να εμφανίστηκε κάπου στο τέλος του 19ου αιώνα στις αγγλικές λέσχες, στολισμένη με διαγώνιες ρίγες στα χρώματα του θυρεού καθεμιάς. Ακόμη και σήμερα στην Αγγλία θεωρείται τουλάχιστον άκομψο να φοράει κανείς μια γραβάτα με τα χρώματα ενός ακριβού κολεγίου, για παράδειγμα, χωρίς να έχει αποφοιτήσει από αυτό...

Υπάρχουν γραβάτες και γραβάτες.
Οι αντίπαλοι της γραβάτας επιμένουν να τη συνδέουν με τον πάλαι ποτέ «στρατιωτικό» της χαρακτήρα: «στρατιωτάκια» είναι στα μάτια τους οι υπάλληλοι που τις φορούν στα γραφεία. Όσοι τη μισούν, την αφήνουν στην άκρη ακόμη κι όταν ντύνονται με κοστούμι. Άντε να φορέσουν μία στο γάμο τους. Οι πολιτικοί της Αριστεράς την αποφεύγουν ακόμη όπως ο διάβολος το λιβάνι, τριάντα χρόνια μετά τη συμβολική επέλαση του ζιβάγκο. Ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και στο Προεδρικό Μέγαρο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία της γύρω απ’ το κολάρο του. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που κυκλοφορεί με «μπανάνα» στη μέση, για το πορτοφόλι και τα κλειδιά... Προφανώς και δεν ήταν το στυλ του η αιτία για να ανεβούν τα ποσοστά του Συνασπισμού.

Ας μην πιάσουμε, όμως, συζήτηση περί της σχέσης ιδεολογίας και εμφάνισης. Εξ άλλου, στο στρατό και στα σώματα ασφαλείας προτιμούν τις πλεκτές ή τις μάλλινες γραβάτες. Με τις οποίες το παρόν κείμενο δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί περαιτέρω, αφού θεωρεί πως μια μάλλινη ή μια πλεκτή (έστω και ως έκτακτη απόκλιση από το καθιερωμένο) είναι ένα πείραμα που χρειάζεται τεράστια τριβή με τη μόδα για να μην αποδειχθεί τραγέλαφος - και πάλι τα αποτελέσματα μάλλον αμφιλεγόμενα θα είναι. (Δεν μιλάμε βέβαια για τις μάλλινες από κασμίρι super 150 και πάνω, που είναι εφάμιλλες και καλύτερες των μεταξωτών, αλλά για τις άλλες, τις χοντροκομμένες που στις ταινίες τις φορούν καθηγητές σε μουντά αγγλικά σχολεία με ένα φθαρμένο κοτλέ σακάκι...) Για να τελειώνουμε μια και καλή με το θέμα αν πρέπει ο άνδρας να φοράει γραβάτα και πότε: η γραβάτα είναι εντελώς άχρηστη. Το πουκάμισο, το σακάκι μάς ντύνουν, τα παπούτσια τα περπατάμε στους δρόμους, το ρολόι μας λέει την ώρα, η γραβάτα δεν κάνει απολύτως τίποτε. Ο μόνος λόγος ύπαρξής της είναι να τονίσει το προσωπικό στυλ του καθενός. Οποιος δεν επιθυμεί να έχει στυλ -και δεν υποχρεώνεται από τον εργοδότη του- δεν είχε εξαρχής κανένα λόγο να διαβάσει ώς αυτήν εδώ την αράδα...

Αν πρέπει με το ζόρι να ανοίξουμε κάποιον διάλογο, ας το κάνουμε μέσα στο πεδίο του αντικειμένου μας. Αντιδίκησα, για παράδειγμα, τις προάλλες με την κορυφαία Ελληνίδα blogger Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, που υπογράφει ως «Αθήναιος», στη σελίδα της (www.greekastronomer.gr) για το θέμα της «φουλαροποίησης της γραβάτας» -όπως το έθιξε η ίδια- από τον οίκο Hermès. Η πρώτη γραβάτα Hermès εμφανίστηκε στην αγορά το 1953. Μισό αιώνα μετά, έχουν πουληθεί κάπου δέκα εκατομμύρια... Δύο νέες συλλογές κάθε έτος, με είκοσι σχέδια η καθεμιά, συν τις συνεχείς επανεκδόσεις παλαιότερων μοτίβων. Το κάθε σχέδιο είναι διαθέσιμο σε τουλάχιστον πέντε χρώματα. Μπορείς να το πεις και «φουλαροποίηση», αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ένας άνδρας δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα της πολλαπλής επιλογής στις γραβάτες του, όπως έχουν οι γυναίκες για τόσα και τόσα αξεσουάρ. Μην ξεχνάτε ότι για εμάς είναι το μοναδικό - με δεδομένα, βέβαια, ότι η χρήση της ποσέτ δεν είναι καθημερινή, ότι λίγοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να στήσουν ολόκληρη συλλογή καλών ρολογιών και ότι στο χέρι θα κρατήσουμε ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα, που συνήθως τον αλλάζουμε όχι συχνότερα από την πενταετία...

Sur mesure.
Κι αν η Hermès έχει κατορθώσει να κάνει φετίχ τις γραβάτες της χάρη στην έννοια της «συλλογής» που τους έχει προσδώσει, υπάρχουν κάποιοι άλλοι οίκοι που κατασκευάζουν γραβάτες - φετίχ δημιουργώντας κατά παραγγελίαν κομψοτεχνήματα, τις περίφημες επτάφυλλες, εννιάφυλλες έως και δωδεκάφυλλες. Λάθος μετάφραση στα Ελληνικά είναι, βεβαίως, αυτό το «-φυλλες», αφού δεν μιλάμε για περισσότερα φύλλα υφάσματος, αλλά για διπλώματα. Ένα (μεγαλύτερο από το σύνηθες) κομμάτι μεταξιού διπλώνεται επτά έως και δώδεκα φορές μέχρι να επιτευχθεί το πολυπόθητο σχήμα και στη συνέχεια ράβεται στο χέρι. Ο πιο γνωστός οίκος είναι ο Marinella της Νάπολης, εκεί όπου παρήγγελλε κάθε χρόνο τις μαύρες του γραβάτες ο Ωνάσης, με έξτρα μήκος για να κρύβει τον κόμπο κάνοντας μία ακόμη «βόλτα» γύρω από το λαιμό του. Γενικά η «ναπολιτάνικη» παράδοση στη γραβάτα είναι τόσο μεγάλη, που οι γείτονες έχουν κάθε δικαίωμα να ξινίζουν όταν οι Κροάτες που επιμένουν να θεωρούν τους εαυτούς τους «πατέρες» της... Kiton, DM Ties, Borrelli, Ulturale και αρκετοί ακόμη σημαντικοί γραβατοποιοί εδρεύουν στην πόλη του ιταλικού Νότου. Στην ποιότητα τους ανταγωνίζονται μόνο κάποιοι πιο Βόρειοι συμπατριώτες τους (Stefano Ricci, Brioni, Ermenegildo Zegna κ.ά.) και οι Παριζιάνοι (εκτός από την Hermès, στο Παρίσι εδρεύει και η Charvet).

Ακόμη και οι χειροποίητες γραβάτες -ή «τελειωμένες στο χέρι» ορθότερα- έχουν περαστεί από τη μηχανή. Οι ραφές ανάμεσα στα τρία κομμάτια τους (τα δύο στις άκρες, πιο παχύ αυτό που φαίνεται στο τέλος και πιο λεπτό αυτό που κρύβεται, και το μεσαίο που τυλίγεται γύρω από το κολλάρο) δεν είναι δουλεμένες στο χέρι, αλλά η τελική ραφή που δένει τα δύο διπλώματα μεταξύ τους είναι αυτή που κάνει σχεδόν όλη τη δουλειά και που ρυθμίζει αν μια γραβάτα θα θεωρηθεί χειροποίητη ή όχι. Την υπόλοιπη δουλειά κάνει το ύφασμα που γεμίζει το «φάκελο» και που πολύ σπάνια είναι μετάξι ή κασμίρι. Γι’ αυτό και ο σημαντικότερος κανόνας στην επιλογή μιας γραβάτας δεν είναι να διαβάσετε το υλικό που αναγράφεται στην ούγια, αλλά να την χαϊδέψετε ολόκληρη, να την τσαλακώσετε, να παίξετε με τις ραφές. Αν σας αρέσει αυτό που νιώθετε, τότε έχετε βρει μια γραβάτα που σας ταιριάζει. Μπορεί να κοστίζει 30 ή 50 ευρώ, μπορεί να φθάνει και πολύ πάνω από τα 200, τροποποιημένη με βάση τις δικές σας απαιτήσεις. Όπως και να ’χει, το τίμημα αξίζει. Σκεφθείτε πόσες φορές σάς έχουν πει «ωραίο κοστούμι» και πόσες «ωραία γραβάτα», υπολογίστε πόσα ξοδέψατε για το ένα και πόσα για το άλλο και θα καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η επένδυση σε μια συλλογή γραβατών. Χώρια που δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη συντήρηση για να μένουν σε καλή κατάσταση πολλά χρόνια.

Πώς κατασκευάζεται μια γραβάτα;
Η γραβάτα συνήθως αποτελείται από τρία κομμάτια. Ένα που ξεκινάει από λεπτή άκρη και καταλήγει σε τριγωνική πολύ φαρδιά (είναι το κομμάτι που φαίνεται όταν τη δέσουμε στο λαιμό μας), ένα που έχει το ίδιο σχήμα σε όλο του το μήκος (το κομμάτι που περνάει μέσα από το κολλάρο του πουκαμίσου) και ένα με μία λεπτή άκρη και μια λίγο φαρδύτερη τριγωνική (το κομμάτι που, αφού δεθεί ο κόμπος, κρύβεται πίσω από το φαρδύ μπροστινό). Τα τρία πατρόν τοποθετούνται προσεκτικά πάνω στο τόπι με το μετάξι και κόβονται προσεκτικά (με το χέρι στις χειροποίητες, από μηχανή στις υπόλοιπες). Στη συνέχεια περνούν από τη ραπτομηχανή τα δύο σημεία όπου τα τρία κομμάτια ενώνονται μεταξύ τους. Ελάχιστοι είναι οι οίκοι που χρησιμοποιούν ράφτες και γι’ αυτό το μέρος της διαδικασίας. Πριν κλείσει ο φάκελος, «γεμίζει» με το εσωτερικό του, συνήθως ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα. Από επάνω τοποθετείται η φόδρα, συνήθως από το ίδιο τόπι μεταξιού από το οποίο είναι κατασκευασμένο το εξωτερικό. Στις χειροποίητες γραβάτες οι δύο άκρες του φακέλου που αγκαλιάζουν το εσωτερικό και τη φόδρα ράβονται στο χέρι. Στις επτάφυλλες, οκτάφυλλες και δωδεκάφυλλες δεν υπάρχει φόδρα και εσωτερικό, αλλά παραπάνω μετάξι που διπλώνεται περίτεχνα και ράβεται στο χέρι μέχρι να δώσει το τελικό, φίνο αποτέλεσμα.


Πώς δένεται μια γραβάτα (Ι)

Ο απλός (4-in-hand):
Τοποθετούμε τη γραβάτα γύρω από το λαιμό μας, με το μεσαίο κομμάτι να γεμίζει το κολάρο και τη φαρδύτερη πλευρά στο δεξί μας χέρι (1). Κρατάμε με το αριστερό μας χέρι τη λεπτή πλευρά και με το δεξί τυλίγουμε μία φορά τη φαρδιά πλευρά γύρω της (2-3). Περνάμε την άκρη της φαρδιάς πλευράς κάτω από τον μισοσχηματισμένο κόμπο (4) και στη συνέχεια τη σηκώνουμε και την περνάμε μέσα από τη θηλειά -που κρατάμε ανοιχτή με το αριστερό μας χέρι- και την τραβάμε προς τα κάτω (5-6). Κρατάμε γερά το λεπτό μέρος της γραβάτας με το αριστερό χέρι και με αργές κινήσεις σφίγγουμε τον κόμπο, σπρώχνοντας προς τα πάνω. Αν δεν είχαμε κουμπωμένο το τελευταίο κουμπί του πουκαμίσου, το κουμπώνουμε πριν ολοκληρώσουμε το σφίξιμο (7). Το τελικό αποτέλεσμα (8) είναι ένας κομψός κόμπος, ιδανικός για τις λεπτές γραβάτες που φέτος είναι ιδιαιτέρως της μόδας (με πλάτος στο πιο φαρδύ τους σημείο τα επτά ή τα έξι εκατοστά). Οχι ότι το δέσιμο αυτό δεν μπορεί να βγάλει κι ένα πιο φαρδύ κόμπο. Επιλέγουμε μια γραβάτα με πιο παχύ ύφασμα και πλάτος εννιά με εννιάμισι εκατοστά και παίρνουμε έναν εξίσου κομψό, αλλά αρκετά γεμάτο κόμπο.

Πως δένεται μια γραβάτα (ΙΙ)

Ο διπλός (Windsor).
Τοποθετούμε τη γραβάτα γύρω από το λαιμό μας, με το μεσαίο κομμάτι να γεμίζει το κολάρο και τη φαρδύτερη πλευρά στο δεξί μας χέρι. Αφήνουμε τη δεξιά πλευρά να κρέμεται πιο χαμηλά απ’ ό,τι κάνουμε στον απλό (1). Τυλίγουμε μία φορά με τη φαρδιά πλευρά τη λεπτή. Με το δάχτυλο του αριστερού χεριού σταθεροποιούμε το σημείο επαφής (2). Η φαρδιά πλευρά κρέμεται πια ανάποδα στη δεξιά πλευρά. Την ξαναπερνάμε μία φορά πάνω στον μισοσχηματισμένο κόμπο (3-4) και όταν φθάσει στο πίσω μέρος του, την σπρώχνουμε με τον αριστερό αντίχειρα μέσα στη θηλειά που έχει σχηματιστεί γύρω από το λαιμό μας και πάνω από τον κόμπο (5). Ρίχνουμε τη φαρδιά πλευρά μπροστά και τακτοποιούμε τον κόμπο που έχει σχηματισθεί ώς τώρα (6). Ανασηκώνουμε την άκρη της και την σπρώχνουμε μέσα στη θηλειά του κόμπου(7). Τραβάμε με αργές κινήσεις τη φαρδιά άκρη προς τα κάτω και με το αριστερό χέρι τραβάμε τη λεπτή πλευρά (8). Ο κόμπος είναι φαρδύς και γεμάτος, ιδανικός για πουκάμισα με φαρδύτερους γιακάδες (9).

Πως δένεται μια γραβάτα (ΙΙΙ)

Ο ημίδιπλος (Half-Windsor):
Ξεκινάμε όπως με τον Windsor (1-2), μόνο που δεν ολοκληρώνουμε πλήρες τύλιγμα γύρω από τη λεπτή πλευρά της γραβάτας. Περνάμε τη φαρδιά άκρη μέσα από τη θηλειά γύρω από το λαιμό μας (3) και από ’κει και πέρα ακολουθούμε όλα τα στάδια του Windsor (4-7). Σε κάθε ένα από αυτά, όμως, ειδικά αν θέλουμε ο κόμπος να βγει λεπτός, σταματάμε και διορθώνουμε με απαλές κινήσεις. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα συμμετρικό και το φάρδος του κόμπου εξαρτάται από το ύφασμα της γραβάτας (9).


Τι δηλώνουν οι γραβάτες που φοράμε;

Σχεδόν τα πάντα για τη διάθεσή μας και πάρα πολλά για το χαρακτήρα μας. Αναλόγως του τι σχέδιο επιλέγουμε και σε ποια περίσταση, βεβαίως. Οι κλασικές επιλογές (παπιγιόν με σμόκιν, μαύρη γραβάτα σε μια κηδεία, μονόχρωμη σε μια βραδινή έξοδο, ριγέ στο γραφείο) δηλώνουν ένα χαρακτήρα με αρχές και χωρίς πολλή διάθεση για παιχνίδια. Τα περίεργα σχέδια μπορούν να δηλώσουν από κακογουστιά (ειδικά αν φοράτε ακόμη εκείνες με τα λαχούρια των αρχών της δεκαετίας του ’90), μέχρι χιούμορ (στη δουλειά με τυπωμένους Μίκι Μάους; Γιατί όχι;) και εξαιρετική αίσθηση του στυλ (δείτε, για παράδειγμα, τα μοτίβα με τις κεφαλές αλόγων της Hermès και θα καταλάβετε). Το μέγεθος επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οι fashionistas δεν μπορούν να πουν όχι στη λεπτή (μήκος έξι εκατοστά μόλις) μαύρη γραβάτα που φοριέται τόσο πολύ φέτος. Και βγάζουν σπυράκια με τις φαρδιές εκείνες γραβάτες των late ’70s που έφταναν τα δεκαπέντε εκατοστά. Ελπίζω όσες έχουν μείνει στην ντουλάπα σας να τις κρατάτε μόνον ως συλλεκτικά αντικείμενα... Τέλος, το μήκος της γραβάτας δεν πρέπει να δείχνει ούτε ψηλά (στον αφαλό) ούτε χαμηλά (στα αχαμνά). Η άκρη της πρέπει να ανοίγει διάλογο με την αγκράφα της ζώνης και να μένει εκεί!


Πότε φοράμε παπιγιόν;
Οποτε θέλουμε! Αλλά πλέον ελάχιστοι το επιλέγουν με κοστούμι ή σακάκι και περιορίζονται στην κλασική του χρήση: με σμόκιν σε εμφάνιση «black tie». Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να ξέρουμε πώς δένεται ο φιόγκος του παπιγιόν:

Ζυγίζουμε απόλυτα τις δύο άκρες του (1) και τοποθετούμε τη δεξιά πάνω στην αριστερή ώστε να διασταυρώνονται στο πιο λεπτό σημείο του (2). Περνάμε την άκρη που βρίσκεται τώρα στα αριστερά μέσα από τη θηλειά (3), πιάνουμε με τα δύο μας χέρια την άλλη άκρη και την κρατάμε οριζόντια μπροστά στο στήθος μας (4-5). Περνάμε την αριστερή άκρη κάθετα πάνω από τη δεξιά (6-7) και την τοποθετούμε οριζόντια μέσα στη θηλειά που έχει σχηματισθεί στο πίσω μέρος του κόμπου (8-9). Κρατάμε με το ένα χέρι γερά και τραβάμε σιγά σιγά με το άλλο, μέχρι να τελειοποιηθεί ο κόμπος (10). Κάνουμε διορθωτικές κινήσεις μέχρι το εμπρός και το πίσω μέρος να έχουν το ίδιο μέγεθος (11-12).

ΠΗΓΗ: gkmagazine.gr: Τα πάντα για τη γραβάτα.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Παραδοσιακά Γιατροσόφια και Πρακτικές Συμβουλές...




Μαλλιά

Για να έχετε γερά μαλλιά, να λούζεσθε με πράσινο σαπούνι κάθε 15 ημέρες και ξέπλυμα με ξύδι. Να τρώτε καρότα και λάχανο.
Όταν πέφτουν τα μαλλιά αναμειγνύομε 1 κροκάδι με μία κουταλιά λάδι και ένα ποτηράκι ρούμι ή (λεμόνι). Με αυτό περνάμε τα μαλλιά, το αφήνουμε μία ώρα και μετά τα λούζομε κανονικά.
Για αδύνατα μαλλιά βράζομε 10 ελιές τις πολτοποιούμε, στραγγίζομε το ζουμί και όπως είναι ζεστό διαλύομε ένα φακελάκι κινά σκόνη. Με αυτό βρέχομε τα μαλλιά μας, περιμένομε μία ώρα και ύστερα λούσιμο κανονικό.
Η τσουκνίδα προλαβαίνει την τριχόπτωση, μέρα παρά μέρα λούζομε τα μαλλιά με νερό που έχομε βράσει τσουκνίδες. Εάν τα χέρια μας ερεθιστούν από τις τσουκνίδες τα τρίβομε με φρέσκο μαϊδανό, εάν τα μαλλιά είναι λιπαρά ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα φλιτζάνι με γαλάκτωμα, απλώστε το πρώτα στις ρίζες και μετά το υπόλοιπο στα μαλλιά. Για να στερεώσετε τα μαλλιά χωρίς ζελέ στίψτε μισό λεμόνι και με τον χυμό περάστε τα.
Να τρώμε λάχανο ωμό, προλαβαίνει την τριχόπτωση και πολλά μήλα.
Τα μαλλιά σας θα ξεμπλέκουν πιο εύκολα εάν τα χτενίσετε προτού λουστείτε.
Για λαμπερά μαλλιά χρησιμοποιείστε βρόχινο νερό.
Μασάζ με δαφνόλαδο δυναμώνει τα μαλλιά 2-3 ώρες πριν το μπάνιο.
Εάν θέλομε να τα ξανθίνομε τα λούζομε με χαμομήλι ή με λεμόνι.
Αν τα μαλλιά σας είναι αδύνατα κάντε μία μάσκα από μέλι και τριμμένο αμύγδαλο, περάστε την στα μαλλιά και κρατήστε την 20 λεπτά.
Για να δώσετε όγκο στα μαλλιά βράζετε 100 γραμ. θυμάρι σε 1 λίτρο νερό. Το στραγγίζετε το κρυώνετε και με αυτό λούζετε τα μαλλιά.
Για να τονίσετε τις ανταύγειες βράζετε 100 γραμ. πράσο ψιλοκομμένο σε 1 λίτρο νερό το στραγγίζετε το κρυώνετε και μετά λούζεσθε.
Εάν τα μαλλιά είναι λιπαρά βράζετε 1 δεματάκι μαϊδανό σε 1 λίτρο νερό το στραγγίζετε το κρυώνετε και μετά λούζεστε.
Κεφάλι
Όταν πονάει το κεφάλι το δένομε με πατάτες (στο μέτωπο).
Εάν υποφέρετε από ημικρανίες φάτε φύλλα από χρυσάνθεμα, πιείτε χαμομήλι και δενδρολίβανο.
Αποφεύγετε τον καφέ, τσάι, κακάο, σοκολάτα, μαγιά, πορτοκάλι, μπανάνα, σκληρό τυρί, αλκοολούχα, τουρσιά, σαρδέλες.
Το ζουμί από το λάχανο είναι καταπληκτικό για τον πονοκέφαλο.
Για τον πονοκέφαλο βυθίστε τα πόδια σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό όπου έχετε διαλύσει 1 κουταλιά σκόνη μουστάρδας. Έτσι η ροή του αίματος κατεβαίνει προς τα κάτω ανακουφίζοντας από την πίεση και τον πονοκέφαλο.


Μάτια
Για τις τσίμπλες των ματιών χρησιμοποιούμε το χαμομήλι.
Εάν είναι πρησμένα βουτήξτε δύο βαμβάκια σε γάλα κρύο και βάλτε τα στα βλέφαρα.
Εάν εκτός από τον πόνο και τις συγκινήσεις είναι και τα κρεμμύδια που σας προκαλούν δάκρυα πείτε «έξω ντέρτια» με μία οδοντογλυφίδα. Αν κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια δαγκώνετε μία οδοντογλυφίδα δεν έχομε δάκρυα.
Για κουρασμένα μάτια βράζετε 2-3 καρότα με 200 γραμ. νερό. Αφού τα λιώσετε με το πιρούνι τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο γάζες. Βάλτε την κομπρέσα στα μάτια για δέκα λεπτα΄.
Για ρυτίδες ματιών : 15 γραμ. κερί, 1 κουταλιά αφέψημα από λουλούδια κρίνου, 2 κουταλιές μέλι, 2 κουταλιές ροδόνερο. Λιώνετε σε μπενμαρί το κερί. Προσθέτετε το αφέψημα από τα λουλούδια, το μέλι και το ροδόνερο. Ανακατεύετε την κρέμα και βάζετε βράδυ γύρω από τα μάτια. (διατηρείτε μία εβδομάδα).


Μύτη – Λαιμός
Όταν στεγνώσει η μύτη ρουφάμε αλατόνερο ή χρησιμοποιούμε φυσικό ορό.
Όταν πονάει ο λαιμός, τρώμε κατά διαστήματα μέλι και συχνά πίνομε λεμόνι.
Όταν έχομε συνάχι βράζομε σε μία κατσαρόλα ευκάλιπτο, δενδρολίβανο και δαφνόφυλλα. Αυτοί οι υδρατμοί απολυμαίνουν την ατμόσφαιρα.
Καθώς είναι ξεσκέπαστη η κατσαρόλα όταν έχομε δύσπνοια καθόμαστε πάνω από την καφτή κατσαρόλα αφού σκεπάσομε το κεφάλι μας με μία πετσέτα και κάνομε εισπνοές ώσπου να κρυώσει το νερό με τον ευκάλυπτο κι εμείς θα έχομε υδρώσει.
Επίσης ωφελούν και οι εισπνοές από τον ατμό βρασμένου ξυδιού.
Εάν βγάλομε δόντι και έχομε αιμορραγία κάνομε γαργάρα με κρασί και στη θέση που υπήρχε το δόντι ένα βαμβάκι με κρασί για λίγη ώρα.
Εάν η μύτη είναι βουλωμένη από κρυολόγημα βάλτε τρία δόντια σκόρδο σε ένα μαντηλάκι και κοπανίστε τα ώσπου να λιώσουν. Αναπνέετε βαθειά πιέζοντας το μαντίλι.
Σε ένα απλό κρυολόγημα θα ανακουφιστείτε εάν βάλετε 1 κουταλιά μουστάρδα στο σάντουιτς που τρώτε.
Για το συνάχι βάλτε συχνά σε κάθε ρουθούνι αλάτι ή σταγόνες λεμόνι ή 1 κομματάκι κρεμμύδι.


Πρόσωπο-Δέρμα
Όταν από τον καυτό ήλιο δημιουργηθούν φουσκάλες στο πρόσωπο χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι. Αυτό το τοποθετούμε πάνω στο σπυρί για πάρα πολλές ώρες. Βρέχομε ένα κομμάτι σαπούνι και το κολλάμε. Ύστερα τρίβομε το σημείο εκείνο με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ξύδι. Και τελευταία βάζομε λίγη αλοιφή κορτιζόνη.
Για ωραία επιδερμίδα. Παίρνομε δύο κατσαρόλες. Στην μία βάζομε ζεστό νερό και 15 σταγόνες ευκάλυπτο. Στην άλλη βάζομε κρύο νερό και 15 σταγόνες ευκάλυπτο. Βουτάμε στις κατσαρόλες από μία πετσέτα και κάνομε εναλλάξ κομπρέσες στο πρόσωπο.
Για να είναι τεντωμένο το δέρμα 1 κουταλιά μέλι σε 1 ασπράδι αυγού. Το απλώνετε στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξέπλυμα.
Για απαλή επιδερμίδα 1 κουταλιά μέλι με 2-3 σταγόνες λεμονιού αλείψτε το πρόσωπο. Αφήστε το 10 λεπτά και μετά ξέπλυμα.
Μαύρα στίγματα του προσώπου φεύγουν αν απλώσουμε κολοκυθάκια.
Τα σπυριά στο πρόσωπο φεύγουν με 1 ασπράδι αυτού καλά χτυπημένο και δύο κουταλιές αλεύρι καλαμποκίσιο. Το απλώνουμε για μία ώρα και μετά με μία βρεγμένη πετσέτα το βγάζομε.
Για όμορφα χείλη βάλτε λίγο μέλι μια κουταλιά για λίγα λεπτά.
Γαλάκτωμα για ντεμακιγιάζ. Χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού 3 κουταλιές αμυγδαλέλαιο 3 κουταλιές βαζελίνη, τα κτυπούμε καλά και τα απλώνουμε με βαμβάκι ή ένα κομμάτι γάζα (διατηρείται για 2-3 ημέρες).
Όταν πονάει το δόντι σας, στύψτε λεμόνι πάνω στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια χωρίς να τα ξεπλύνετε.
Για να είναι τα δόντια κάτασπρα και γεμάτα υγεία στο πρωϊνό βούρτσισμα θα βρέχετε την οδοντόβουρτσα με λεμόνι και πάνω της θα βάλετε αλάτι και σόδα φαγητού.
Προτείνω μια μάσκα προσώπου. Χτυπάτε καλά 1 αυγό και προσθέστε αλεύρι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και μετά αφαιρέστε το προσεκτικά με γάλα και μέλι.
Το τσάι περιέχει στυπτικά που βοηθούν στη μείωση των εγκαυμάτων. Ακουμπήστε επάνω στο καμένο από τον ήλιο δέρμα παγωμένα και χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα για 20 λεπτά. Έτσι δεν θα δημιουργηθούν φουσκάλες και θα μαλακώσει το κάψιμο.


Δέρμα
Για δερματικές παθήσεις βράζουμε ρίζες φραουλιάς και πίνουμε 2 ποτήρια κρασιού τη μέρα.
Για εκζέματα, λειχείνες, σπυριά και διάφορα εξανθήματα σ’ ένα ποτήρι καυτό νερό ρίχνομε 2 γραμ. από το άνθος πανσέ. Μετά 10 λεπτά το σουρώνουμε και το πίνουμε μισό το πρωί και μισό το βράδυ.
Εάν μας τσιμπήσει μέλισσα, σφήκα, κουνούπι, τρίβουμε το μέρος με ένα κρεμμύδι και μετά τοποθετούμε 1 κομμάτι από ώριμη ντομάτα.


Στόμα - Βήχας
Για τα σπυριά μέσα στο στόμα χρησιμοποιούμε σόδα φαγητού και μέλι.
Για τον βήχα βράζομε ζαμπούκο.
Επίσης στο τσάϊ που έχομε βράσει αφού το στραγγίσομε στο φλιτζάνι βάζομε ένα κουταλάκι σόδα φαγητού χωρίς λεμόνι γιατί θα αφρίσει.
Σε όλα τα τσάϊα μέλι.
Άλλο ένα σιρόπι για βήχα. 1 κρόκο αυγού, 1 κουτάλι μέλι, 1 κουτάλι ζάχαρι λίγο βιτάμ, λίγο κακάο. Τα χτυπάμε όλα καλά και τα ρίχνομε σε καφτό γάλα. Το πίνομε λίγο, λίγο. Επίσης ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι πασπαλίστε το με ζάχαρι και αφήστε το σ’ ένα δοχείο με νερό όλη την νύχτα. Το πρωί μόλις ξυπνήσετε πιέστε το ζουμί αργά-αργά.
Βήχας από βρογχικά ή άσθμα. Βράστε μισό κιλό δενδρομολόχα με λίγη ρίγανη και 1 κιλό ζάχαρη. Πίνετε 3 κουταλιές την ημέρα.
Ο χυμός από καρότα θεραπεύει τις άφτρες του στόματος. Επίσης τα βατόμουρα και γαργάρα με φασκόμηλα.
Στοματικές πληγές. Ακουμπήστε ένα χρησιμοποιημένο και ακόμα υγρό φακελάκι τσαγιού σαν κομπρέσα για λίγα λεπτά επάνω στην πληγή. Θα σας ανακουφίσει και θα απαλύνει το τσούξιμο και τον πόνο.
Το σέλινο, το σκόρδο και η τσουκνίδα κάνουν καλό στο άσθμα. Βράζομε φύλλα και κοτσάνια μαϊντανού μέσα σε γάλα και πίνουμε από αυτό πολλές φορές την ημέρα. Επίσης για το άσθμα ρίχνομε σε καυτό νερό φύλλα τριφυλλιού χλωρά ή ξερά και ύστερα από δέκα λεπτά το σουρώνουμε και το πίνουμε. Ακόμα και επιθέματα στο στήθος με φρέσκα φύλλα λάχανου.
Για τον πυρετό τοποθετήστε σε δύο κάλτσες ψιλοκομμένα κρεμμύδια να τη φορέσετε και να τη δέσετε στον αστράγαλο. Προκαλεί εφίδρωση και πέφτει ο πυρετός.


Για ελαφρύ ύπνο
3 φλυτσάνια νερό ζεστό, 1 κουταλάκι μελισσόχορτο, 1 κουταλάκι γεράνια, 1 κουταλάκι μπαρμπαρόζα, ένα ξυλαράκι γλυκόριζα. Τα βάζομε σε ένα βάζο και πίνομε 1 φλιτζανάκι του καφέ μισή ώρα κάθε μεσημέρι πριν από το φαγητό.
Επίσης εάν τρώμε 2-3 κρεμμύδια ωμά κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο ή ένα πιάτο κρεμμυδόσουπα, ή 1 μήλο.
Κάνει καλό εάν σε 1 ποτήρι χαμομήλι προσθέσουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Όταν έχομε αυπνίες τρώμε κρεμμύδια νωπά ή βρασμένα.
Καταπολεμήστε την αυπνία με 1 ποτήρι ζεστό γάλα με μέλι.
Σε 1 ποτήρι νερό βράζομε 20 γραμ. κυδωνιάς και αφού κρυώσει ρίχνομε ζάχαρι και το πίνομε πριν από τον ύπνο.
Επίσης ρίχνομε σε καυτό νερό πέταλα κόκκινα από παπαρούνα για 10 λεπτά. Πίνομε το ζουμί με ζάχαρι.


Ζεστά πόδια
500 γραμ. τσίπουρο, 1 κουταλιά ξυλαράκια κανέλλα, 1 κουταλιά γαρύφαλλα, 1 κουταλιά καφτερές πιπεριές. Σε ένα βάζο όλα μαζί και αλείφουμε τα πόδια και όποιο σημείο του σώματος πονεί κάθε βράδυ.
Μυκητίαση. Τρίψτε λιωμένο ωμό σκόρδο πάνω στο σημείο της μόλυνσης. Φορέστε βαμβακερές κάλτσες και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι την τελική αποθεραπεία.
Φλεβίτιδα. Το ξύσμα λεμονιού περιέχει ένα συστατικό την ρουτίνη που τεντώνει τις φλέβες και τις αρτηρίες, μειώνοντας έτσι τον πόνο που προκαλούν.


Για τόνωση του οργανισμού
Σε μισό ποτήρι ζεστό νερό βάζομε μία κουταλιά μέλι και ένα λεμόνι, καλά πλυμένο με την φλούδα, κομμένο σε ροδέλες. Κάθε πρωί σε άδειο στομάχι από μία ροδέλα με λίγο μέλι.
ή Lecithin δύο φορές την ημέρα πρωί και βράδυ από μία μεζούρα, σε λίγο χυμό τονώνουν τον οργανισμό μετά το φαγητό. (είναι και για την μνήμη).
Επίσης η ALOE VER κάνει καλό μισό φλιτζανάκι του καφέ μισή ώρα πριν από το φαγητό κάθε μεσημέρι. (είναι και για την μνήμη).
Το δεντρολίβανο, η μαντζουράνα και το μαύρο παλιό κρασί κάνουν καλό.
Για την οστεοπόρωση. Παίρνουμε το τσόφλι από 1 αυγό και τον χυμό από ένα λεμόνι. Το σπάζουμε το τσόφλι και για 2 ώρες μαζί με το λεμόνι το βάζουμε σε βάζο καλά κλεισμένο σε δροσερό μέρος. Το κουνάμε καλά και το γεμίζουμε με 1 λίτρο μεταλλικό νερό και προσθέτουμε μερικούς κύβους ζάχαρι. Αυτό το σουρωνουμε και το πίνουμε την ίδια μέρα σε πολλές δόσεις. Να ακολουθήσετε τη θεραπεία για 3 εβδομάδες.


Για την Πίεση
Ανάλατα φαγητά και άφθονο σκόρδο.
Χορτοφαγία και τακτική σωματική άσκηση.
Το σέλινο ελαττώνει σημαντικά την πίεση.
Όχι καφέ, όχι τσάι, όχι οινοπνευματώδη ποτά.
Πίνετε νερό και χυμό σταφυλιού.
Επίσης το λεμόνι κάνει καλό.
Στην πίεση βοηθάει και το αγιόκλημα. Θα το βράσετε όταν έχει το άνθος και πίνετε ένα φλιτζάνι του καφέ.
Βοηθάει πολύ αν μία φορά την εβδομάδα τρώμε μόνο φρούτα. Πολλά σταφύλια και αχλάδια.


Για χοληστερίνη
Βράζομε 4 ολόκληρα λεμόνια με την φλούδα (καλά πλυμένα) ώσπου να μαλακώσουν σε 1 ½ λίτρο νερό ρίχνομε μέσα 4 κεφαλάκια ολόκληρα σκόρδο καθαρισμένα. Αφού κρυώσει το νερό το στραγγίζομε στο μπουκάλι του 1 ½ λίτρου και συμπληρώνουμε όσο νερό εξατμίστηκε κατά την βράση. Το κρατάμε στο ψυγείο και πίνομε 1 φλιτζανάκι του καφέ κάθε μεσημέρι πριν από το φαγητό.


Για το στομάχι – Έντερο
Σε ένα μπουκάλι βάζομε λάδι και σπαθόχορτο και πίνομε από αυτό 1 φλιτζανάκι του καφέ κάθε πρωί σε άδειο στομάχι (το κρατάμε στον ήλιο).
Επίσης η αψιθιά κάνει καλό βρασμένη σαν τσάι. 1 φλιτζανάκι του καφέ κάθε πρωί σε άδειο στομάχι.
Αν έχετε διάρροια ένα κουτάλι της σούπας κονιάκ.
Φάγατε πολύ πιέστε σόδα. Ρίξτε σε ένα ποτήρι 2 κουταλιές του γλυκού σόδα σκόνη και μία κουταλιά της σούπας λεμόνι.
Αν όμως πονάει η κοιλιά σε ένα ποτήρι χυμό λεμονιού ρίχνετε καφέ, λίγο αλάτι και το πίνετε αφού ανακατευτούν.
Αν πονάει το στομάχι σας, πλύνετε ένα λεμόνι κόψτε το στη μέση και χωρίς να το στύψετε βάλτε το στο μπρίκι μαζί με λίγη ρίγανη. Αφού πάρει μία-δύο βράσεις το στραγγίζετε σε ένα φλιτζάνι με μία κουταλιά ζάχαρη το πίνετε.
Εάν βράσουμε 20 γραμ. σπόρους κύμινο σε 2 ποτήρια νερό για 4 ημέρες πίνουμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ από 1 φλιτζανάκι του καφέ. Είναι για σπαστικές κολίτιδες.
Στην δυσκοιλιότητα ωφελούν φράουλες, δαμάσκηνα, πεπόνια, μούρα, ωμά καρώτα, μπάμιες, πράσα και βρασμένα κρεμμύδια.


Για τσούξιμο και τριχομονάδες, υγρά, φαγούρα στα ευαίσθητα σημεία της γυναίκας.
Πλύσιμο συχνό με χλιαρό νερό, όπου έχομε βάλει ξύδι.
Επίσης πλύσιμο με χλιαρό νερό και σόδα φαγητού, δύο φορές την ημέρα.
Αν θέλετε να ανακουφιστείτε από πόνους αιμοραϊδων βάλτε δύο φορές την ημέρα οδοντόκρεμα.
Τα βατόμουρα και το χαμομήλι ανακουφίζουν σε χλιαρές κομπρέσες.


Ξύδι
Το ξύδι το χρησιμοποιούμε στο ψυγείο κρατώντας στην πόρτα ένα ανοιχτό μπουκάλι για να μην παίρνουν μυρωδιές τα φαγητά.
Επίσης εξαφανίζει τα μυρμήγκια. Βάζομε ένα πλαστικό ποτήρι γεμάτο ξύδι στο σημείο που εμφανίστηκαν.
Και τα φύλλα της καρυδιάς διώχνουν τα μυρμήγκια.
Επίσης η ρίγανη διώχνει τα μυρμήγκια.


Για πόνους στην πλάτη
Σε ένα βάζο βάζομε άγρια κάστανα τα οποία έχομε καθαρίσει (το εσωτερικό) και τρίψει στον πολυκόφτη. Μετά ρίχνομε τσίπουρο διπλάσια ποσότητα από τα κάστανα. Με αυτό κάνωμε επαλήψεις στα σημεία που πονάμε.


Για δυνατή μνήμη
Για να έχομε καλή μνήμη βράζομε βασιλικό και το πίνομε σαν τσάι.
Ένα κομμάτι σοκολάτα κάνει καλό.
Επίσης μαζί με τον βασιλικό βράζουμε και μαντζουράνα.


Για τις κράμπες
Να τρώμε μπανάνες ή να παίρνομε μαγνήσιο σε χαπάκια.
Τρίβομε με οινόπνευμα τα σημεία που νοιώθουμε κράμπα.
Η ταχίνη, το σέλινο, η τσουκνίδα κάνουν καλό.


Ο μαϊδανός – Ο δυόσμος
Το πρώτο το χρησιμοποιούμε όταν πονάει η κοιλιά, πρήζεται και δεν μπορούμε να ουρίσωμε. Βράζομε 1 ματσάκι και πίνομε το νερό.
Το δεύτερο το πίνομε όταν πονάει το στομάχι μας σαν τσάι.
Ο δυόσμος κάνει καλό στη διάρροια.


Σκουλήκια
Εάν υποψιάζεστε την παρουσία σκωλήκων να τρώτε ωμά κρεμμύδια, σκόρδα, καρόττα, δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο σε ένα κουταλάκι μέλι ή σιγοβράστε το σκόρδο με λίγο γάλα μισή ώρα πριν το φαγητό.
Κάνει καλό και το μάσημα γαρυφάλων.
Επίσης τα σπόρια από κολοκύθια, πεπόνια και ρόδια. (όχι ζάχαρι).


Για Πέτρα στη Χολή
Κάνει καλό το λεμόνι και το χαμομήλι.
Επίσης η κόκα-κόλα και η βισινάδα.
Τα ραπανάκια τα τρίβουμε πολύ ψιλά σε τρίφτη και τρώμε μία κουταλιά το μεσημέρι και μία το βράδυ πριν το φαγητό.


Για πρόληψη καρδιακά νοσήματα
Χρειάζεται σωματική άσκηση και βάδισμα.
Όσοι καταναλώνουν τσάι, θεωρείται ότι μειώνουν τους κινδύνους για καρδιακές παθήσεις, καρκινογενέσεις και τερηδόνα στη στοματική κοιλότητα.
Τα ωμά σκόρδα, κρεμμύδια και λεμόνια είναι για την αρτηριοσκλήρωση.


Για την αναιμία
Τρώτε άφθονα λαχανικά, φρούτα, μαϊδανό, τσουκνίδες, βατόμουρα, φράουλες, αγριοτριαντάφυλλα.


Για τις πληγές στο σώμα από κτύπημα
Θεραπεύονται με μέλι.
Εάν είναι το σημείο πολτοποιημένο τοποθετούμε κρεμμύδι.
Από κτύπημα ή πέσιμο βάζομε παγάκια για να αποφύγομε το πρήξιμο.
Εάν ζεματιστούμε με βραστό νερό ρίχνομε αμέσως κρύο νερό όχι παγωμένο.
Για ξηροδερμία στα χέρια η τσουκνίδα και ο χυμός από καρώτα κάνουν καλό.
Η αιμορραγία στα κοψίματα σταματά αν βάλετε σε τουλουπάνι μπόλικο θρυμματισμένο ρύζι και το αφήσετε επάνω στην πληγή. Μπορείτε ακόμη να πασπαλίζετε την πληγή με άφθονο αλεύρι.
Για να κλείσουν οι πληγές βράζουμε τσίπουρο με ένα λουλούδι.
Εάν έχετε χτυπήσει ή αν καήκατε βάλτε μέλι δεν μένει σημάδι.
Καήκατε από σιδέρωμα ή από ηλεκτρική κουζίνα, χωρίς καθυστέρηση βάλτε στο σημείο που πονάει μια πατάτα κομμένη στην μέση.
Αν έχετε χτυπήσει και έχετε πληγή, βάλτε λίγο αλεύρι επάνω και δέστε την πληγή. Πολύ γρήγορα θα κλείσει.
Για πληγές, στραμπουλίγματα, χτυπήματα, είναι το σπαθόχορτο το οποίο έχομε βάλει σε βάζο μαζί με λάδι και στον ήλιο το κρατάμε.


Για το ζάχαρο
Μουσκεύομε από βραδύς φασόλια καλοπλυμένα. Στραγγίζομε το νερό, το κρατάμε στο ψυγείο και κάθε πρωί πίνομε 1 νεροπότηρο σε άδειο στομάχι.
Επίσης άλλος τρόπος. Παίρνομε 1 παντζάρι, αδειάζομε το εσωτερικό και το γεμίζομε με λεμόνι. Αυτό το πίνομε κάθε μέρα πρωί.
Δεντρολίβανο και μαντζουράνα σαν τσάι κάνει καλό. Επίσης και το λεμόνι.
Επίσης 1 φλιτζανάκι του καφέ ζωμό από βρασμένα βατόμουρα κάθε πρωί για ένα μήνα.


Για λεκέδες στο πρόσωπο λόγω ηλικίας
Βράζομε μία πατάτα με την φλούδα, την καθαρίζομε και εκεί πατάμε μία καθαρισμένη μπανάνα να γίνει αλοιφή. Από αυτήν βάζομε για αρκετό καιρό πάνω στους λεκέδες.
Για πανάδες : Μέσα σε ¼ του λίτρου γάλα μουλιάζομε ½ αγγούρι κομμένο σε ψιλές φέτες για 2 ώρες. Το χρησιμοποιούμε σαν γαλάκτωμα πρωί και βράδυ. Θα το ξεπλύνετε με κρύο νερό, μόλις περάσει 1 ώρα.


Καρκίνος του προστάτη
Για τον καρκίνο του προστάτη παίρνουμε στομαχάκια από κοτόπουλο τα ψήνομε και τα περνάμε στο πολυκόφτη να γίνει σκόνη.
Επίσης βράζομε τα μουστάκια από το καλαμπόκι. Πρωί, μεσημέρι και βράδι 1 κουταλάκι από την σκόνη με 1 ποτήρι από το βρασμένο νερό.


Για τα σχισμένα δάχτυλα και τις φτέρνες που αιμοραγούν
Πέρνομε χονδρό αλάτι μία χούφτα μέσα σε καυτό νερό. Κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο βουτάμε τα χέρια ή τα πόδια για αρκετή ώρα. Το αλάτι τα ψήνει και κλείνουν οι πληγές.
Τα χέρια της νοικοκυράς να τα βυθίσετε σε κρύο γάλα με μισό λεμόνι και να τα κρατήσετε για 10 λεπτά.


Κουρασμένο και ερεθισμένο συκώτι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό με χυμό από μισό λεμόνι. Κάθε πρωί σε άδειο στομάχι και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε.
Για πέτρες στα νεφρά. Πίνετε 2 λίτρα λεμονάδα καθημερινά φτιαγμένη από φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγη ζάχαρη.
Στο συκώτι κάνει καλό το καρπούζι, οι μπανάνες, τα ρόδια, οι φράουλες, τα ραδίκια και τα αγγούρια.


Κάλοι στα πόδια
Να μουλιάσετε ένα κομμάτι ψωμί σε δυνατό ξύδι, να το διπλώσετε σε μία γάζα και να τρίψετε για λίγο τους κάλους. Θα μαλακώσουν και έτσι θα μπορέσετε εύκολα να τους αφαιρέσετε.
Αποφεύγετε τα στενά και σκληρά παπούτσια.


Ρευματισμοί
Κόψτε σε φέτες μερικά κλωνιά σέλερι και βράστε με νερό ώσπου να μαλακώσουν και πιείτε το ζουμί. Μετά ρίξτε στην κατσαρόλα με το βρασμένο σέλερι γάλα, λίγο αλεύρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράστε. Σερβίρεται ζεστή σούπα με ψωμί και βραστές πατάτες.
Η αγκινάρα, τα βατόμουρα και τα κεράσια κάνουν καλό στις αθρίτιδες και στη ποδάγρα.
Στις κρίσεις από ποδάγρα κάνουμε ποδόλουτρο με ζουμί από βρασμένο λάχανο.


Ασθμα
Περιχύνετε με βραστό νερό φέτες από μήλα και πίνετε το ζουμί τους αφού κρυώσει.
Αν το άσθμα είναι αρκετά βαρύ τότε 1 κομμάτι (35 γραμ.) γλυκόριζα σε φέτες είναι αρκετό. Αφήστε το να μουλιάσει για 24 ώρες σε 1 ½ λίτρο καθαρό νερό και πίνετέ το τακτικά.
Θα πρέπει να τρώνε ευκολοχώνευτες τροφές-ώριμα φρούτα ψημένα ή βρασμένα.
Και το πράσο κάνει καλό.
Όπως και τα κουκούτσια από το κυδώνι αφού τα βράσουμε.
Σ’ ένα ποτήρι ρίχνουμε 10 γραμ. από τρυφερές κορφές πεύκου, τα αφήνουμε 10 λεπτά και πίνουμε 1 ποτήρι το πρωί και 1 ποτήρι το βράδυ.
Εξαιρετικό είναι και το σαλέπι.


Λόξιγκας
1 κουταλάκι ζάχαρη με λίγο ξύδι.


Για την φαγούρα στο σώμα
Κάντε μπάνιο με πανσέδες. 6 ποτήρια πανσέδες, 6 ποτήρια χαμομήλι, 5 λίτρα κρύο νερό. Τα βράζομε, τα σουρώνουμε και τα αδειάζομε σε ζεστό νερό στην μπανιέρα. Καθόμαστε μισή ώρα. Όταν βγούμε σκουπιζόμαστε καλά και κάνουμε μασάζ με οινόπνευμα στις ερεθισμένες περιοχές.


Κόκαλο ψαριού στο λαιμό
Καταπιείτε μία ολόκληρη μπουκιά από ψίχα ψωμιού.
Επίσης μουστάρδα με αλάτι. 1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη και 1 κουταλάκι αλάτι σε ποτήρι με ζεστό νερό και πιείτε το με τη μία. Θα σας προκαλέσει εμετό. Το ίδιο χρησιμοποιούμε σε δηλητηρίαση από αλκοόλ.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Πρακτικές συμβουλές για το σπίτι και τη κουζίνα.


· Έχουμε τηγανίσει ψάρια. Για να μη μυρίζει το σπίτι σε ένα μπρίκι βράζουμε κανέλα.
· Για να μην κολλάνε τα καινούργια σκεύη βράζω πρώτα γάλα.
· Για να είναι μαλακά τα ρούχα μία κουταλιά σόδα φαγητού.
· Για να μην γλιστρούν τα παπούτσια κόψτε μία πατάτα και περάστε τα από κάτω.
· Κρασί κόκκινο αν πέσει στο χαλί ρίξτε ψιλό αλάτι.
· Για να διατηρηθούν οι πατάτες σκληρές 2-3 μήλα ανάμεσά τους.
· Τα φρούτα στην φρουτιέρα διατηρούνται αν βάζουμε και λεμόνια.
· Για να καθαριστούν τα παράθυρα, βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό δύο φακελάκια τσάι.
· Το μπάνιο καθαρίζει με άσπρο ξύδι και οι βρύσες με λεμόνι.
· Τον μαϊντανό για να διατηρηθεί όλο τον χειμώνα τον βάζουμε σε βάζο με ελαιόλαδο. Το λάδι χρησιμοποιείται στις σαλάτες.
· Το κόκκινο κρασί στα υφάσματα βγαίνει αν τριφτεί ο λεκές πριν από το πλύσιμο με σόδα. Όχι με αλάτι γιατί θα τρυπήσει το ύφασμα ύστερα από μερικά πλυσίματα.
· Αν στα ρούχα πέσει κόκα – κόλα βγαίνει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα και αμέσως να πλυθεί.
· Αν ο νεροχύτης σας έχει άσχημες μυρωδιές ρίχνετε μία φορά τον μήνα βραστό νερό που έχομε βάλει 1 φλιτζάνι του καφέ αλάτι.
· Το κιτρίνισμα στο ύφασμα από το σίδερο καθαρίζει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οξυζενέ.
· Ο στόκος από τα ξύλινα έπιπλα βγαίνει με νερό και αμμωνία.
· Η μούχλα από το σπίτι ή τα ρούχα βγαίνει με χυμό λεμονιού.
· Η όζα από τα ρούχα βγαίνει με νερό και αμμωνία.
· Μέσα σε ξινισμένο κρασί προσθέστε ψωμί και αφήστε λίγες μέρες στον ήλιο. Έτσι θα φτιάξετε ξύδι.
· Αν έχει στεγνώσει το κέικ βουτήξτε σε γάλα και κατόπιν να ζεσταθεί σε μέτριο φούρνο.
· Αν ξεβάφουν τα ρούχα το ένα αναμεταξύ με το άλλο να το πλύνετε με γάλα.
· Για ψείρες στα λουλούδια. Σε ένα κιλό ζεστό νερό ρίχνουμε ½ μπουκάλι οινόπνευμα και μία χούφτα σαπούνι αρκάδι. Αυτό ύστερα από μέρες γίνεται ζελές. Το επάνω μέρος το πετάμε. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα μπουκάλι από αζαξ και ψεκάζουμε τα λουλούδια που έχουν ψείρες.
· Για να καθαρίσουν οι γιακάδες των κουστουμιών βάζουμε σε ένα φλιτζάνι του καφέ μία κουταλιά αμμωνία και αφού βουτήξουμε ένα πανί τρίβουμε τον γιακά.
· Αν στο βάζο έχομε τριαντάφυλλα ή άλλα λουλούδια και βάλομε στο νερό αμμωνία θα αλλάξουν χρώμα.
· Αν σας πέσει περισσότερο ξύδι στο φαγητό, τοποθετήστε στην κατσαρόλα ένα ολόκληρο άβραστο αυγό για 15’.
· Για να μη μυρίζουν τα παπούτσια περάστε το εσωτερικό με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε βενζίνη.
· Για λεκέδες από καφέ ή τσάι βουτήξτε το ύφασμα στο ξύδι και βουρτσίστε το μετά με μία βούρτσα βουτηγμένη σε νερό και αλάτι.
· Οι μολυβιές από στυλό πάνω σε πλαστικό αφαιρούνται με οινόπνευμα ανακατεμένο με άσπρο ξύδι.
· Αν θέλετε να κάνετε μία δική σας λάκ, ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη, δύο φλιτζάνια νερό, μισό ποτήρι χυμό λεμονιού και βράστε το μείγμα.
· Για τα τσιμπήματα από έντομο τρίψτε κρεμμύδι ή πράσο στο δέρμα.
· Θέλετε να γυαλίσετε το πάτωμα, βάλτε στο νερό λίγη χλωρίνη, τον χυμό από 2 λεμόνια, ενός πορτοκαλιού και λίγο ξύδι.
· Για να εξουδετερώσετε τις μυρωδιές τις μπογιάς σε ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο, βάλτε στην μέση του δωματίου ένα πανεράκι με ψίχα ψωμιού ή 1 κρεμμύδι κομμένο.
· Όταν καπνίζεις και δεν θέλεις να μυρίζουν τα ρούχα βάλτε στην ντουλάπα 1 κουτάκι με γαρύφαλλα.
· Όταν μυρίζει το τηγάνι ή η κατσαρόλα από ψάρια που μαγειρέψατε βάλτε 4 κουταλιές ξύδι και αφήστε το σκεύος πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι. · Για πιο αφράτους κεφτέδες βάλτε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
· Πριν χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι καλό είναι να το βάλετε μέσα σε ζεστό νερό για 5’. Έτσι θα έχετε περισσότερο χυμό.
· Σε παράθυρο που έχει φουσκώσει και δεν κλείνει περνάμε την βάση με σαπούνι.
· Επίσης όταν ένα φερμουάρ δεν κλείνει το περνάμε με σαπούνι και γλιστράει.
· Η σκουριά από τις βρύσες βγαίνει με νερό και λεμόνι. · Για να καθαρίσετε το σίδερο με νερό και ξύδι.
· Αν έχομε ιδρώσει και ο λεκές από τα ρούχα δεν βγαίνει το τρίβουμε με νερό και ξύδι. 3 ποτήρια νερό και 1 ξύδι.
· Η πίσσα όπως ξέρομε βγαίνει μόνο με πετρέλαιο αλλά μυρίζει. Γι’ αυτό βάλτε λίγο λάδι σε ένα πανάκι και τρίψτε την. Θα βγει αμέσως.
· Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένο ψάρι βάλτε το σε μια λεκάνη με λίγο γάλα και αλάτι. Το γάλα θα πάρει την άσχημη μυρωδιά και θα γίνει σαν φρέσκο.
· Οι λεκέδες από γράσο στα χέρια και στα ρούχα βγαίνουν με σαμπουάν ή αφρόλουτρο.
· Για να καθαρίσουμε την τσαγιέρα που έχει μαυρίσει βράζουμε δύο πατάτες και με αυτό το νερό την πλένουμε.
· Για να ξηλώσετε ένα παλιό πουλόβερ πρώτα το βουτάμε σε σαπουνάδα.
· Αν μυρίζουν τα χέρια σκόρδο τρίψτε τα με μαϊντανό – σέλινο.
· Αν θέλετε να μακρύνεται ένα ρούχο και φαίνεται το σημάδι του στριφώματος το βουρτσίζουμε με λευκό ξύδι και σιδέρωμα με χλιαρό σίδερο.
· Εάν το σίδερο σκουριάσει αλείψτε το με αγνό λάδι για 12 ώρες και μετά τρίψτε το με ένα πανί.
· Για να καθαρίσετε την σκουριά από την μπανιέρα, τρίψτε το σημείο με κόκκινο ξύδι ζεστό.
· Θέλετε τα σκεύη της κουζίνας να αστράφτουν, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας λευκαντικό ρούχων.
· Αν τα παλιά σεντόνια ή τραπεζομάντιλα έχουν κιτρινίσει βάλτε τα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Έχετε βάλει σε ένα ντουλάπι ψιλοκομμένα τσόφλια αυγών και αφήστε τα όλη τη νύχτα.
· Για να βγάλετε ένα φελλό από ένα μπουκάλι, αφήστε να τρέξει ζεστό νερό στο μπουκάλι. Ο φελλός θα βγει εύκολα.
· Για να μην σας μαυρίσει η κατσαρόλα πριν βάλετε το σιρόπι για το γλυκό σας ρίξτε 5 σταγόνες λεμόνι.
· Για να φύγει ένας λεκές λαδιού από ευαίσθητα υφάσματα, βάλτε μια χαρτοπετσέτα κάτω από τον λεκέ με πολύ ταλκ.
· Τα φρούτα του καλοκαιριού μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τον χειμώνα αν τα διατηρείτε σε βάζα που κλείνουν ερμητικά προσθέτοντας κάποιο οινοπνευματώδες ποτό όπως κονιάκ για τα δαμάσκηνα, λικέρ για τα πορτοκάλια, βότκα για τα αχλάδια.
· Θέλετε να στενέψετε το φαρδύ σας τζίν. Ρίξτε σε μία λεκάνη νερό με αλάτι και μουσκέψτε το.
· Για τα κουνούπια βάζουμε σε ένα ποτήρι ξύδι.
· Πετσετάκια, γιακαδάκια, και οτιδήποτε έχει λεπτή δαντέλα πλένεται με γάλα. Βουτήξτε τα σε χλιαρό νερό διαλύστε μία κουταλιά ζάχαρη.
· Για να αστράφτει ο ανοξείδωτος νεροχύτης τρίψτε τον με ένα πανάκι βουτηγμένο σε καθαρό οινόπνευμα.
· Πώς να βγάλετε έναν λεκέ με γράσο: Αλείψτε τον με βούτυρο τον λεκέ και μετά πλύσιμο με πετρέλαιο.
· Για να διατηρηθούν τα λουλούδια στο βάζο ρίχνουμε μέσα αλάτι.
· Πριν πλύνομε ευαίσθητα πουκάμισα στο πλυντήριο τα βάζουμε σε μία μαξιλαροθήκη.
· Για να μη μουχλιάσει η μαρμελάδα βάλτε την σε γυάλινο βάζο και τοποθετήστε το ανάποδα στο ψυγείο.
· Αν τα κακτοειδή φυτά κιτρινίζουν ρίξτε στο χώμα λίγη ζάχαρη.
· Για να μη θαμπώνουν οι φακοί των γυαλιών καθαρίστε τους με ένα λινό πανί βουτηγμένο σε νερό και αμμωνία.
· Όταν πλένετε το μεταξωτό σας φουλάρι στο τελευταίο νερό ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.
· Όταν βουλώσει το σιφόνι της κουζίνας ρίχνομε βραστό ξύδι.
· Αν θέλετε να αποξηράνετε λουλούδια κάντε με λάκ μαλλιών.
· Αν το βερνίκι των νυχιών έχει πήξει βουτήξτε το σε ζεστό νερό.
· Για να μη ζαχαρώνουν τα γλυκά του κουταλιού που ετοιμάσαμε τα αναποδογυρίζουμε για 24 ώρες.
· Πριν βάλομε στη κατάψυξη μαϊντανό άνηθο τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας και μετά τα βάζουμε σε πλαστικές σακούλες.
· Για να μη πλησιάζουν κατοικίδια ζώα στις γλάστρες ρίξτε κόκκους πιπέρι.
· Αν θέλετε τα χρυσαφικά σας να λάμπουν σαν καινούργια, βράστε λίγο νερό και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού. Τα βουτάμε για 5 λεπτά ή τα αφήνουμε για 15 λεπτά σε ξύδι.
· Μη πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες. Βάλτε τις να βράσουν μέσα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και το εσωτερικό της θα λάμψει.
· Αν οι μάλλινες μπλούζες έχουν χάσει το χρώμα βουτήξτε τις σε νερό που έχετε βράσει αγκινάρες. Να είναι χλιαρό.
· Σας έχει μείνει γιαούρτι που έληξε. Καθαρίστε με αυτό τα ασημικά σας φροντίζοντας μετά να τα ξεπλύνετε καλά. · Όταν ασπρίζουμε με ασβέστη για να φύγει γρήγορα η βαφή, βάζουμε μέσα στον ασβέστη λάδι και αλάτι.
· Για να μη μυρίζουν οι μασχάλες, σε ένα μπουκάλι οινόπνευμα βάζουμε σόδα φαγητού. Ανακινήστε και με ένα βαμβάκι βάζετε καθημερινά.
· Μπορείτε να αρωματίσετε με φυσικό τρόπο την ντουλάπα σας βάζοντας σε ένα μικρό σακουλάκι φλούδες πορτοκάλι ή γαρύφαλλο.
· Για να γυαλίζουν οι βρύσες καλύψτε τις με αλεύρι και στην συνέχεια τρίψτε τις με μάλλινο πανί.
· Όταν το μπρίκι είναι μαυρισμένο, βάζουμε ξύδι και απορρυπαντικό για τα πιάτα να βράσει.
· Το τζάμι του ωρολογίου αν έχει γρατσουνιές το τρίβουμε με στάχτη τσιγάρου.
· Λεκέδες από πίσσα στο δέρμα εξαφανίζονται τρίβοντας με λάδι.
· Ο λεκέδες από αίμα φεύγουν αν τους τρίψετε με αλεύρι και αλάτι.
· Γεμίσατε πίσσα, βάλτε πάνω λάδι, αφήστε για λίγο και τρίψτε το με απορρυπαντικό.
· Για να βγάλετε τη σκουριά από το ψαλίδι, τρίψτε το με ένα κρεμμύδι κομμένο.
· Η δυσάρεστη μυρωδιά των αυγών από τα σκεύη φεύγει αν τα τρίψετε με ελληνικό καφέ.
· Θέλετε να καθαρίσετε τα μάρμαρα. Τρίψτε τα με ψιλό αλάτι.
· Οι λεκέδες από σκουριά φεύγουν με ζεστό χυμό λεμονιού και αλάτι στον ήλιο.
· Μη πετάτε τα χαλασμένα ή τις φλούδες από κάστανα είναι λίπασμα για τα λουλούδια.
· Για να μην ραγίζουν τα βρασμένα αυγά βάζουμε στο νερό που βράζουν 1 κουταλάκι αλάτι.
· Όταν πλένουμε το μαρούλι στο νερό βάζουμε ξύδι για να πέσουν τα παράσιτα.
· Όταν πλένουμε τα χόρτα, τσουκνίδες, σπανάκι, ραδίκια ρίχνουμε στο νερό αλάτι για να κατακαθίσει το χώμα.
ΠΗΓΗ: ftiaxno.gr: Πρακτικές συμβουλές για το σπίτι και τη κουζίνα.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Οικολογικά καθαριστικά για το σπίτι.


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει μάθει-αναγκάσει να χρησιμοποιούμε για το σπίτι διάφορα καθαριστικά, τα οποία είναι πολλές φόρες βλαβερά και επικίνδυνα για το περιβάλλον αλλά και για μας. Λόγου χρόνου βιασύνης και ευκολίας θυσιάζουμε την υγεία μας. Η εύκολη και σίγουρη καθαριότητα, που υποτίθεται ότι προσφέρουν τα χημικά απορρυπαντικά, έχει σοβαρές συνέπειες.
Τα χημικά απορρυπαντικά δηλητηριάζουν τους υδάτινους πόρους και σκοτώνουν ψάρια, πουλιά και ζώα. Ακόμη όμως και για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη η χρήση των χημικών απορρυπαντικών. Οι έντονες μυρωδιές, για παράδειγμα, στα υγρά πιάτων, των καθαριστικών δαπέδων και των αποσμητικών χώρου μπορεί να περιέχουν χημικά που προκαλούν καρκίνο και ασθένεια του ήπατος. Οι παιδικές αλλεργίες έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αυξημένη χρήση οικιακών χημικών. Η προσπάθεια για φυσικότερο καθαρισμό του σπιτιού μας ωφελεί την υγεία της οικογένειάς μας, ιδιαίτερα μάλιστα των παιδιών, που η ανάπτυξή τους βλάπτεται από την επαφή με χημικές ουσίες. Εξοικονομούμε ακόμη χώρο και χρήματα, απλοποιούμε τη ζωή μας και βοηθούμε το περιβάλλον. Τα ποτάμια και τα υπόγεια νερά, καθώς και η άγρια ζωή ωφελούνται από τη μείωση των χημικών οικιακών αποβλήτων. Ανάμεσα στα οικιακά απορρυπαντικά, τα πιο τοξικά είναι τα καθαριστικά φούρνου, αποχετεύσεων και λεκάνης τουαλέτας. H καυστική σόδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τον χρήστη.

Γενικό καθαριστικό για το σπίτι
Διαλύουμε και ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ξίδι και 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα ζεστό νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια. Το ξίδι χρησιμοποιείται για απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και μούχλας. Για λίπη μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε και χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα σαν σκόνη καθαρισμού, και την ενισχύουμε αν χρειαστεί αναμιγνύοντας με ξίδι.

Καθαριστικό για τζάμια
Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξιδιού ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια χρησιμοποιώντας τις παλιές μας εφημερίδες. Ακόμα με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες όπως το εσωτερικό του ψυγείου.

Για το πλύσιμο των πιάτων
Πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέτουμε λίγο ξίδι.

Για τον φούρνο
Φτιάξτε ένα μίγμα παχύρευστης κρέμας με σόδα και λίγο νερό και αλείψτε τις επιφάνειες του φούρνου που θέλετε να καθαρίσετε. Με ένα ψεκαστήρα, ψεκάστε με νερό όταν η σόδα αρχίζει να ξεραίνεται για να την διατηρήσετε υγρή. Επαναλάβετε αρκετές φόρες γιατί η σόδα πρέπει να είναι υγρή για να δράση. Τέλος σκουπίστε καλά με ένα πανί και αφαιρέσετε τη σόδα και τα υπολείμματα. Προσοχή ο φούρνος σας πρέπει να είναι κλειστός και κρύος.

Για τα άλατα από το βραστήρα του νερού
Βράζουμε μέσα μισό φλιτζάνι ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό. Ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.

Για να καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας και στις αποχετεύσεις
Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι. Η χημική αντίδραση που ακολουθεί διασπά τις λιπαρές ουσίες σε σαπούνι και γλυκερίνη και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα. Προσοχή μη ρίχνετε μεγάλες ποσότητες βραστού νερού γιατί οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να λιώσουν. Ακόμη, μη χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο αν προηγουμένως έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης, γιατί σε συνδυασμό με το ξίδι δημιουργούνται επικίνδυνες αναθυμιάσεις.Η μαγειρική σόδα ανακατεμένη με νερό διαλύει τους ρύπους και τις λαδιές στα υφάσματα και τα ρούχα. Ο χυμός λεμονιού αναμεμιγμένος με αλάτι είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τη σκουριά και το γράσο. Το έλαιο τεϊόδεντρου διαλυμένο σε νερό είναι πολύ καλό αντιβακτηριδιακό για τον καθαρισμό της μούχλας στο μπάνιο.

Για τον καθαρισμό των χαλιών
Ο σωστός καθαρισμός των χαλιών κατά την διάρκεια της χρήσης τους γίνεται με ηλεκτρική σκούπα. Πριν την αποθήκευσή τους το καλοκαίρι, γυρίστε το χαλί σας ανάποδα και πατήστε το πριν το καθαρίσετε, όπως θα το πατούσατε και από την κανονική πλευρά του πέλους του. Με αυτόν τον τρόπο θα πέσει μεγάλο μέρος της σκόνης που έχει εισχωρήσει μέσα στη βάση του χαλιού και έτσι θα καθαριστεί καλύτερα. Για τον καθαρισμό του χαλιού σας χρησιμοποιείτε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί σας), βουρτσίζετε το χαλί σας μόνο προς την κατεύθυνση του πέλους του. Στεγνώστε το χαλί σας σε σκιερό και δροσερό μέρος και όχι απευθείας στον ήλιο για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.

Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου
Χρησιμοποιήστε βότανα ή αιθέρια έλαια γιατί είναι φυτικά προϊόντα καθαρίζουν απολυμαίνουν και αρωματίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού και μερικά από αυτά όπως η μέντα η λεβάντα και η Λουΐζα είναι από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά.

Τα καλύτερα για καθάρισμα είναι:
Το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, η λεβάντα, το πορτοκάλι, το κυπαρίσσι, η λουίζα και το δεντρολίβανο.

Για απολύμανση πιο κατάλληλα είναι:
Το γκρέιπφρουτ, το tea tree, το θυμάρι, το λεμόνι, η λεβάντα, ο ευκάλυπτος, το περγαμόντο, η λουΐζα. Για λάμψη το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ, για γυάλισμα ο κέδρος, το σανταλόξυλο, το κυπαρίσσι και για εκθαμβωτικό λευκό το φασκόμηλο.

Τα καλύτερα αποσμητικά και αρωματικά είναι:
Όλα τα εσπεριδοειδή, το τριαντάφυλλο, το γεράνι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο ευκάλυπτος και η μαντζουράνα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε είτε σε εγχύματα (βράζετε τα βότανα, τα στραγγίζετε και χρησιμοποιείτε το νερό) είτε προσθέτοντας 4-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα λίτρο νερό.

Για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες:
Τοποθετήστε μαγειρική σόδα μαζί με λίγη ζάχαρη σε ένα μικρό πιατάκι και βάλτε το στα ντουλάπια, πίσω από το ψυγείο ή όπου συχνάζουν. Μια άλλη μέθοδος για να διώξετε μυρμήγκια και ενοχλητικά έντομα είναι να ρίξετε αιθέριο έντομο λεβάντας η απλό ξύδι εκεί που συχνάζουν.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Amstrad CPC emulator


Ένα χρήσιμο link για όλους τους παλιούς gamers...

ΠΗΓΗ: CPCBox.com - Amstrad CPC emulator in Javascript.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Υπέρηχοι αντί για υαλοκαθαριστήρες στις μελλοντικές McLaren.

Υπέρηχοι αντί για υαλοκαθαριστήρες στις μελλοντικές McLaren

Με τη νέα τεχνολογία που εξελίσσουν οι Βρετανοί πρόκειται να καταργήσουν εντελώς τους υαλοκαθαριστήρες από τα αυτοκίνητα δρόμου τους.
Ένα σύστημα υπερήχων που θα διώχνει όχι μόνο το νερό αλλά και κάθε είδους λεκέ από το παρμπρίζ εξελίσσει η McLaren, αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα σε μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της McLaren Frank Stephenson η βρετανική εταιρία ετοιμάζει ένα σύστημα που θα αντικαταστήσει τους συμβατικούς υαλοκαθαριστήρες στα μελλοντικά της μοντέλα. Η εκπομπή υπερήχων συχνότητας 30 kHz θα καθαρίζει στη στιγμή το παρμπρίζ από νερό αλλά και από οτιδήποτε άλλο βρεθεί πάνω του όπως χιόνι, λάσπη ή νεκρά έντομα.


Η κατάργηση των υαλοκαθαριστήρων θα έχει οφέλη σε αεροδυναμική και σε βάρος, ενώ και η ορατότητα κατά την οδήγηση σε βροχή θα είναι καλύτερη. Με το νέο σύστημα δεν θα χρειάζεται μάλιστα ούτε η διαδικασία ξεπαγώματος του παρμπρίζ που ταλαιπωρεί αρκετούς κατοίκους χωρών με ψυχρό κλίμα. Η υπάρχουσα McLaren MP4-12Cπάντως δεν θα προλάβει μάλλον αυτή την εξέλιξη. Το σύστημα θα λανσαριστεί σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της McLaren.

ΠΗΓΗ: newsit.gr: Υπέρηχοι αντί για υαλοκαθαριστήρες στις μελλοντικές McLaren.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Διάγραμμα Αυτοβιομηχανιών

Το παρακάτω χρήσιμο διάγραμμα παρουσιάζει τη σχέση Αυτοκινητοβιομηχανιών με τις αντίστοιχες μάρκες αυτοκινήτων.
automotive_family_tree_infographics
ΠΗΓΗ: thedinfographics.com: Automotive Tree
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Αυτή είναι η Ρωσίδα με τα πιο μακριά πόδια!

Αυτή είναι η Ρωσίδα με τα πιο μακριά πόδια!

Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού «Μις Ρωσία» ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής της ψηφοφορίας σχετικά με το ποια είναι η Ρωσίδα καλλονή που έχει τα πιο μακριά πόδια για το 2014.

Έτσι, για φέτος 18χρονη φοιτήτρια Νομικής, Anastasiya Strashevskaya, είναι εκείνη που απολαμβάνει τον τίτλο, αφού την ψήφισαν συνολικά 9.880 άνθρωποι.

Η νεαρή καλλονή θα λάβει εκτός από τον τίτλο και ένα χρηματικό έπαθλο, ενώ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο casting για τον διαγωνισμό «Μις Ρωσία 2014».

Η 18χρονη φοιτήτρια, πάντως, υπόσχεται να μην πάρουν τα μυαλά της αέρα από αυτήν την διάκριση και να συνεχίσει τις σπουδές της χωρίς να αποσπάται η προσοχή της.

Δείτε φωτογραφίες:









ΠΗΓΗ: protothema.gr: Αυτή είναι η Ρωσίδα με τα πιο μακριά πόδια!
Διαβάστε Περισσότερα... »

Tuesday, December 17, 2013

0 Οι 50 πιο περίεργοι νόμοι για την οδήγηση στον πλανήτη.


Παράξενοι ή μη συνηθισμένοι για τα ελληνικά δεδομένα, οι νόμοι περί οδήγησης ανά χώρα του πλανήτη διαφέρουν και πολλές φορές προκαλούν γέλιο (Infographic)

Μπορεί στην Ελλάδα ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας να μην εφαρμόζεται κατά γράμμα, ωστόσο οι δικοί μας νόμοι μοιάζουν πολύ χαλαροί έναντι εκείνων που ισχύουν σε άλλες χώρες του πλανήτη μας.

Η εταιρεία Barrington Freight έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τους πιο παράξενους νόμους που ισχύουν για την οδήγηση σε διάφορα κράτη.

Η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς τους 50 κανόνες. Καθόλου τυχαίο, είπαμε άλλωστε, εδώ ισχύουν τα πάντα. Στην Κύπρο ωστόσο, δεν επιτρέπεται να πίνεις όταν οδηγείς. Όχι μόνο αλκοόλ, ούτε καν νερό. Το ίδιο ισχύει και για τις τροφές. Απαγορεύεται και το να τρως εν ώρα οδήγησης.

Υπάρχουν και πιο παράξενα ωστόσο.

Στην Αλάσκα απαγορεύεται να αφήνεις τον σκύλο σου στην οροφή του αυτοκινήτου σου την ώρα που κινείσαι με αυτό. Στη Ρωσία απαγορεύεται να οδηγείς βρώμικο αυτοκίνητο. Στην Ιαπωνία πληρώνεις 65 δολάρια πρόστιμο αν πιτσιλίσεις πεζό με νερά.

Στη Μανίλα απαγορεύεται να κυκλοφορείς τις Δευτέρες αν η πινακίδα σου λήγει σε 1 ή 2. Στη Νεβάδα απαγορεύεται να οδηγείς... καμήλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Στο Μίσιγκαν, απαγορεύεται να διαβάζεις εφημερίδα στη μέση του δρόμου σε περίπτωση που το όχημα σου πάθει κάποια βλάβη και ακινητοποιηθεί. Στην Οκλαχόμα απαγορεύεται να διαβάζεις κόμικ την ώρα που είσαι στο τιμόνι.

Στο Ντένβερ του Κολοράντο, απαγορεύεται να οδηγείς μαύρο αυτοκίνητο τις Κυριακές. Στο Τενεσί των ΗΠΑ, απαγορεύεται να πυροβολεί κανείς ζώα από το Ι.Χ. του, εκτός αν πρόκειται για φάλαινες. Ναι, φάλαινες.

Στη Μασαχουσέτη απαγορεύεται να έχεις γορίλα στο πίσω κάθισμα. Συγκεκριμένα, γορίλα. Με τα υπόλοιπα ζώα δεν έχουμε πρόβλημα εδώ.

Στη Τζόρτζια (Georgia) των ΗΠΑ, απαγορεύεται να φτύνει κανείς από το αυτοκίνητο του ή από λεωφορείο, αλλά επιτρέπεται από φορτηγό.

Στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και πάλι, δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν φορώντας βραδινή τουαλέτα. Μπορεί να αλλάξει αφού παρκάρει πρώτα.

Το πρόστιμο για οδηγό που χτυπάει πεζό στη Φλόριντα, είναι 78 δολάρια. Αρκεί να μην χάσει τη ζωή του.

Όσοι έχουν μυωπία στην Ισπανία, πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα δεύτερο ζευγάρια γυαλιά στο αυτοκίνητό τους. Ακόμα κι αν φορούν φακούς επαφής.

Στη Σκανδιναβία απαγορεύεται να οδηγείς με σβηστά τα φώτα ακόμα κι αν είναι μέρα. Λογικό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι οι ταξιτζήδες που οδηγούν "Hackney" πρέπει να έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα δεμάτι σανό και μια σακούλα με βρώμη. Ο νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται σήμερα αλλά έχει ξεμείνει στο αγγλικό Δίκαιο για εθιμοτυπικούς λόγους.

Δείτε τους 50 νόμους εδώ αναλυτικά:

ΠΗΓΗ: news247.gr: Οι 50 πιο περίεργοι νόμοι για την οδήγηση στον πλανήτη.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Οι πολυβιταμίνες είναι άχρηστες!

Κι όμως... Οι πολυβιταμίνες είναι άχρηστες!

Νέες αμερικανικές έρευνες αναφέρουν ότι τα σκευάσματα που υπόσχονται θαύματα, τελικά δεν έχουν κανένα όφελος στην υγεία

Κανένα όφελος στην ανθρώπινη υγεία δεν προσφέρουν οι πολυβιταμίνες, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες Αμερικανών επιστημόνων.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CBS News , o καθηγητής Εντγκαρ Μίλερ, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τζον Χόπκινς και συντάκτης της ιατρικής επιθεώρησης “Annals of Internal Medicine” καλεί τους καταναλωτές να σταματήσουν να πετούν τα χρήματά τους σε συμπληρώματα διατροφής, να τρέφονται με φρούτα, λαχανικά, καρύδια και να αρχίσουν να ασκούνται. Οι ερευνητές μελέτησαν επί χρόνια την ωφελιμότητα των πολυβιταμινών στον ανθρώπινο οργανισμό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι άχρηστα.

Παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα είχε δείξει ότι οι πολυβιταμίνες όχι απλώς δεν προσφέρουν μακροζωία – τουλάχιστον στις γυναίκες – αλλά φαίνεται αντιθέτως ότι συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Οι έρευνες των Αμερικανών έδειξαν επίσης ότι τα συμπληρώματα βιταμινών δεν προστατεύουν τους μεσήλικες και ηλικιωμένους από χρόνια προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος, σύμφωνα με τρεις νέες, μεγάλες μελέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μελέτες, που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine», είναι δύο νέες κλινικές μελέτες και μία ανασκόπηση (μετανάλυση) 26 προγενέστερων.

Το μήνυμα των επιστημόνων είναι σαφές: “Τα περισσότερα συμπληρώματα δεν προλαμβάνουν τα χρόνια νοσήματα ή τον θάνατο, η χρήση τους δεν είναι αιτιολογημένη και πρέπει να αποφεύγονται», γράφουν πέντε ειδικοί σε σχόλιό τους που συνοδεύει τις νέες μελέτες.
ΠΗΓΗ: protothema.gr: Κι όμως... Οι πολυβιταμίνες είναι άχρηστες!
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 ΑΙΣΧΟΣ! Σκότωσαν αρκούδα και το μωρό της...



Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης

Στην αγκαλιά της μαμάς του ξεψύχησε αρκουδάκι ύστερα από πυροβολισμούς που δέχθηκαν και τα δύο ζώα από αγνώστους σε δασική περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η θηλυκή αρκούδα, νεαρής ηλικίας και βάρους περίπου 150 κιλών, είχε πυροβοληθεί στη μουσούδα ενώ το επίσης θηλυκό αρκουδάκι της, φετινής γέννας, που δε ζύγιζε περισσότερα από 35-40 κιλά, έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του.....

Τα δύο άτυχα ζώα εντοπίστηκαν αγκαλιασμένα, σε κοντινή απόσταση από το δρόμο, στην περιοχή Πολυανέμου Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» που ειδοποιήθηκε από την αστυνομία.



Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», η δολοφονία της μητέρας αρκούδας έγινε μάλλον σε παρακείμενο δρόμο όπου και βρέθηκαν ίχνη αίματος και στη συνέχεια την έσυραν αιμόφυρτη μέσα στο δάσος. Θεωρείται πιθανό ότι πρώτα σκότωσαν τη μητέρα, που έφερε τα πιο σοβαρά τραύματα και το αρκουδάκι που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, γύρισε κοντά στη μητέρα του περιμένοντας την να ξυπνήσει και υπέκυψε δίπλα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άτυχες αρκούδες δεν βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή ούτε είχαν αναφερθεί ζημιές σε κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Κατά την αυτοψία πάντως των ειδικών, διαπιστώθηκε ότι τα σημάδια από τις σφαίρες στις αρκούδες παραπέμπουν σ΄αυτές που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριογούρουνου.

«Είναι η πρώτη φορά στα 21 χρόνια λειτουργίας του "Αρκτούρου" που σημειώνεται τέτοιο αποτρόπαιο περιστατικό δολοφονίας μητέρας και μικρής αρκούδας. Το θέμα, εκτός από τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του, ξεπερνάει πλέον και τα όρια της ηθικής» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης και υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, δύο ακόμη αρκούδες σκοτώθηκαν από πυροβόλο όπλο στα ελληνικά βουνά.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Το καλύτερο βιογραφικό που έχεις δει ποτέ!



Λένε ότι πολλές φορές το βιογραφικό ενός υποψήφιου εργαζόμενου δεν είναι το παν για να πείσει τον εργοδότη, αλλά πραγματικά, αν ποτέ σας ερχόταν κάτι σαν αυτό που έφτιαξε ο Robby Leonardi (πρώην σχεδιαστής σε AOL, Fox News κλπ.) θα σας περνούσε από το μυαλό να δημιουργήσετε μια θέση απλά για να τον έχετε μαζί σας.



Με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του, ξεκινήστε απλά να κάνετε scroll down με το mouse σας ή με τα βελάκια του πληκτρολογίου για να δείτε τι έχει κάνει στη μέχρι τώρα καριέρα του σαν να παρακολουθείτε ένα παιχνίδι platform.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Shreddies: Νέα σειρά εσωρούχων απορροφά τις δυσάρεστες …οσμές.





Τα Shreddies είναι μια νέα σειρά εσωρούχων για άντρες και γυναίκες σχεδιασμένα να φιλτράρουν τις δυσάρεστες οσμές από τα…αέρια.

Ο νέος τύπος εσωρούχων είναι εξοπλισμένος με ένα πορώδες φίλτρο ενεργού άνθρακα (Zorflex), το οποίο εφαρμόζεται επίσης στις αντιασφυξιογόνες μάσκες και τις στολές χημικού πολέμου! Αυτό που κάνουν είναι να παγιδεύουν και να εξουδετερώνουν τη δυσοσμία μέσα στο ύφασμα, ενώ η δράση τους ανανεώνεται κάθε φορά με το πλύσιμο.

Τα εσώρουχα Shreddies έχουν σχεδιαστεί για να “απελευθερώσουν” όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν πεπτικές διαταραχές όπως είναι το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, η σπαστική κολίτιδα, οι δυσανεξίες σε συγκεκριμένα φαγητά αλλά και τους απλούς λάτρεις του “σπορ” και να τους επιτρέψουν να …εκφράζονται ελεύθερα.
Διαβάστε Περισσότερα... »

0 Μάρτα Ντομίνγκεθ: «Λατρεύω σαγανάκι, φέτα και... Ρομπέρτο»



Ο έρωτας με τον Ρομπέρτο, το φλερτ της κερκίδας και η ζωή στην Ελλάδα που ελπίζει να διαρκέσει πολύ - Η σύζυγος του Ισπανού πορτιέρο των ερυθρολεύκων ανοίγει την καρδιά της μιλώντας για πρώτη φορά σε ελληνικό έντυποΕίναι εξίσου σταρ με τον σύζυγό της, ο οποίος στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχτηκε φύλακας-άγγελος της ερυθρόλευκης εστίας. Πανέμορφη η ίδια, κυκλοφορεί στις κερκίδες κερδίζοντας τον θαυμασμό των φιλάθλων και ενίοτε εξασφαλίζοντας θέση στα εξώφυλλα των αθλητικών εφημερίδων. Θα συναντηθούμε την επόμενη μέρα της επικράτησης του Ολυμπιακού επί της Αντερλεχτ στα νότια προάστια, όπου μένει με την οικογένειά της. Εχει πιασμένα τα μαλλιά της και είναι ευδιάθετη αφού η ομάδα του συζύγου της πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους 16 του Champions League. Το ίδιο βέβαια και εκείνος. «Η Μάρτα είναι για μένα το κέντρο του κόσμου», έχει πει ο Ρομπέρτο Χιμένεθ.

- Εχεις αγωνία κάθε φορά που βρίσκεσαι στο γήπεδο; Μεγάλη! Παρόλο που έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του άνδρα μου και της ομάδας του, πολλές φορές συμβαίνουν απρόσμενες ανατροπές. Η μπάλα είναι μια άπιστη σύζυγος όσο κι αν ο Ρομπέρτο προσπαθεί να την τιθασεύει... Οφείλουμε να παραδεχτούμε, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση, καθώς είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.




- Με τον Ρομπέρτο πώς γνωριστήκατε; Μέσω μιας φίλης που εργαζόταν και εκείνη ως μοντέλο σε κάποιο club της Μαδρίτης. Με το που τον είδα κατάλαβα ότι είναι ο άνδρας της ζωής μου. Ρώτησα, λοιπόν, να μάθω τα πάντα γι’ αυτόν. Ο έρωτας από την πλευρά μου ήταν κεραυνοβόλος. Λίγο καιρό αργότερα γίναμε ζευγάρι.



- Πότε αισθάνθηκες ότι οι καλές επιδόσεις του οφείλονται αποκλειστικά σε σένα; Στον δεύτερο ευρωπαϊκό αγώνα που έδωσε με την ερυθρόλευκη φανέλα στο «Καραϊσκάκη». Είχε κάνει απίστευτες αποκρούσεις και η κερκίδα παραληρούσε. Τα έδινε όλα αποδεικνύοντας την υψηλή του κλάση και το πείσμα του για νίκη. Αργότερα μου εκμυστηρεύτηκε ότι έπαιξε ρόλο το ότι βρισκόμουν στην κερκίδα.

- Δεν έχω καταλήξει πάντως στο γιατί τα μοντέλα παντρεύονται ποδοσφαιριστές...Μοντέλα και ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε παράλληλους επαγγελματικούς δρόμους. Κάνουν και οι δύο μια δουλειά που διαρκεί 10-12 χρόνια, είναι προβεβλημένοι και απαιτούνται αγάπη, επαγγελματισμός και αυστηρή πειθαρχία για να κάνεις καριέρα και στους δύο τομείς. Ουσιαστικά ζουν με τις ίδιες δεσμεύσεις: δεν πίνουν, δεν ξενυχτούν και δεν έχουν ελεύθερο πρόγραμμα. Από κει και πέρα το πού θα συναντήσεις ποιον και σε ποια φάση της ζωής σου είναι θέμα τύχης.




- Τα παιδιά που αποκτήσατε ήταν συνειδητή απόφαση; Ναι. Κάναμε δύο παιδιά, την Μπελίσε που είναι τεσσάρων ετών, και τον Εντσο που είναι ενός. Από τη στιγμή που με τον Ρομπέρτο πήραμε την απόφαση να πορευτούμε στη ζωή μαζί τα παιδιά συμπλήρωσαν την ευτυχία μας. Την Μπελίσε την παίρνω μαζί μου στο γήπεδο και χαίρεται να βλέπει τον πατέρα της να παίζει.

- Μπορείς να μου περιγράψεις μια στιγμή καθημερινής ευτυχίας; Ξαπλωμένοι και οι τέσσερις πάνω στο κρεβάτι τραγουδάμε, παίζουμε και λέμε παραμύθια... Κι ας είναι ο μπαμπάς κουρασμένος γιατί έχει μόλις γυρίσει από σκληρή προπόνηση.

- Θα θέλατε να αποκτήσετε ένα ακόμη παιδί; Με τίποτα! Το κεφάλαιο μητρότητα έχει κλείσει για μένα. Δύο παιδιά είναι αρκετά για να τα φροντίσω όπως πρέπει.

- Η ζωή στην Ελλάδα σας αρέσει; Mας αρέσει, γι’ αυτό και ελπίζουμε να μείνουμε πολύ. Ζούμε σε ένα υπέροχο σπίτι στα νότια προάστια που βλέπει στη θάλασσα και χαλαρώνουμε κάνοντας βόλτες και ανταλλάσσοντας επισκέψεις σε συναδέλφους του Ρομπέρτο. Ο κόσμος στην Ελλάδα μας καλοδέχτηκε κι αυτό είναι συγκινητικό. Βλέπουν τον σύζυγό μου στον δρόμο και σπεύδουν να του πιάσουν κουβέντα και να τον συγχαρούν. Μου αρέσει που οι Ελληνες είναι τόσο εκδηλωτικοί.




- Εχεις μπει λίγο στην ελληνική νοοτροπία; Σίγουρα, αφού ως μεσογειακή δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την ισπανική. Μου αρέσει που ο κόσμος όταν βλέπει ήλιο περνάει την ώρα του στα καφέ, που κυκλοφορεί ακόμη και αργά το βράδυ στους δρόμους και ωρύεται στα γήπεδα... Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι με την καλή έννοια τρελοί. Με ενθουσιάζει εξάλλου που υπάρχουν ωραία μαγαζιά για shopping και ότι μπορείς να κινείσαι παντού νιώθοντας ασφάλεια.
- Τα συνθήματα της κερκίδας, όμως, δεν είναι πάντα κολακευτικά... Ετσι μου λένε, και από αυτή την άποψη ίσως και να είμαι τυχερή που δεν γνωρίζω τη γλώσσα. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να βρω έναν δάσκαλο και να μάθω ελληνικά. Προς το παρόν η μόνη ελληνική λέξη που ξέρω είναι μα@@@@@.



- Ελληνικά φαγητά μαγειρεύεις; Οχι, μου αρέσει να τα τρώω όμως. Λατρεύω το σαγανάκι και τη φέτα και αντίθετα μισώ τον μουσακά, αφού προτιμώ πιάτα στα οποία οι γεύσεις είναι light και δεν ανακατεύονται. Κιμάς, μελιτζάνα και μπεσαμέλ στο ίδιο πιάτο μου φαίνεται υπερβολικό.

- Είναι αλήθεια ότι επιστρέφεις στο μόντελινγκ αναλαμβάνοντας την καμπάνια γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων; Ξεκίνησα πολύ μικρή στον χώρο της μόδας, στα Κανάρια Νησιά όπου και γεννήθηκα. Το 2006, σε ηλικία 19 ετών, κέρδισα τον τίτλο της Μις Tενερίφη και παρόλο που ετοιμαζόμουν να πάω στα ισπανικά καλλιστεία, τελικά με κέρδισε το τραγούδι και μια καριέρα στην ισπανική showbiz, αφού συμμετείχα σε ένα από τα πλέον δημοφιλή ποπ ισπανικά συγκροτήματα, το Οle Ole. Μετά ήρθαν ο γάμος και τα παιδιά και τα πάντα παραμερίστηκαν με σκοπό να ανταποκριθώ στον ρόλο της συζύγου, αλλά και της μητέρας. Σκέφτομαι να επιστρέψω στις πασαρέλες τώρα που τα παιδιά μου μεγάλωσαν λίγο. Εχω δύο κοπέλες για βοήθεια στο σπίτι και επομένως αρκετό ελεύθερο χρόνο. Υπέγραψα, λοιπόν, συμβόλαιο συνεργασίας με τον Γιώργο Κουτούλια, ο οποίος μου έχει κλείσει ήδη το διαφημιστικό που ανέφερες, όπως επίσης έκανε και όλο το deal προκειμένου να είμαι το βασικό πρόσωπο στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας με νυφικά. Ναι, θα επιστρέψω στις πασαρέλες. Είμαι 26 ετών, με καλό σώμα, διάσημο σύζυγο, στα χέρια ενός έμπειρου μάνατζερ.





- Φαντάζομαι ότι ο σύζυγός σου είναι σύμφωνος με την επιστροφή σου. Σαφώς! Ο καθένας υποστηρίζει τον άλλον στη δουλειά του. Υπάρχει σύμπνοια, κατανόηση και αλληλοσεβασμός. Με τον Ρομπέρτο, όσα χρόνια κοινού βίου κι αν περάσουν, πάντα θα αισθανόμαστε το ίδιο πάθος. Ζούμε καλά και είμαστε ερωτευμένοι. Τόσο σαν να γνωριστήκαμε χθες!

- Πώς τον στηρίζεις ψυχολογικά πριν από έναν δύσκολο αγώνα; Πριν από τους δύσκολους αγώνες, όπου κι αν είναι αυτοί, μιλάμε στο τηλέφωνο για περίπου 15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει, αλλά και παίρνει κουράγιο. Ακούω και από άλλους ποδοσφαιριστές ότι η κουβέντα με τη γυναίκα τους πριν από το παιχνίδι λειτουργεί καταλυτικά. Είναι κάτι σαν ψυχολογικό ντόπινγκ.

- Το ότι έχεις γίνει το θέμα συζήτησης στις κερκίδες σε ενοχλεί; Στην αρχή μου φαινόταν περίεργο να έχω καρφωμένα τόσα μάτια πάνω μου. Γυρνούσα το κεφάλι μου και έβλεπα κόσμο να με παρατηρεί και φωτογράφους να ζουμάρουν. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αλλά το συνήθισα. Αλλωστε το να σε κοιτούν με θαυμασμό είναι κολακευτικό για μια γυναίκα.

- Για ποια δήλωσή σου δεν μετανιώνεις; Οταν πρωτογνώρισα τον Ρομπέρτο είπα «το ποδόσφαιρο δεν με εμπνέει πολύ, αλλά το αγόρι μου ναι». Γι’ αυτό και δεν έχω ιδέα από επιθετικούς, μέσους και κεντρικούς αμυντικούς. Χάραξα το αρχικό του ονόματός του (R) στο μπράτσο μου γιατί ο Ρομπέρτο σημάδεψε τη ζωή μου και ήθελα να τον κουβαλάω για πάντα μαζί μου.

«Ναι, επιστρέφω στις πασαρέλες. Είμαι 26 ετών, με καλό σώμα, διάσημο σύζυγο, στα χέρια ενός έμπειρου μάνατζερ...», λέει η Μάρτα.


Διαβάστε Περισσότερα... »