Tuesday, February 4, 2014

0 Πώς να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα!



Πώς να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα!

Ένα από τα πρώτα και ιδιαίτερα ενοχλητικά σημάδια του κρυολογήματος είναι ο επίμονος βήχας.
Ωστόσο, όποια και αν είναι η αιτία που τον προκαλεί, υπάρχουν συγκεκριμένες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τον ξεφορτωθείτε μία ώρα αρχύτερα.

Πιείτε λεμόνι
Σύμφωνα με έρευνες το λεμόνι διεγείρει τους σιελογόνους αδένες, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της παραγωγής σάλιου στο στόμα. Παράλληλα, ρευστοποιεί τις βλέννες  συμβάλλοντας στην απομάκρυνση τους.

Το γιατροσόφι της γιαγιάς: Κοτόσουπα
Καταπραΰνει την ενόχληση στον λαιμό, καθώς το νάτριο που περιέχεται στον ζωμό έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Therapeutics, μια ένωση που βρίσκεται στην κοτόσουπα, η καρνοσίνη, βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να καταπολεμά τη γρίπη στα πρώτα στάδια της.

Ζεστό τσάι
Περιέχει πλειάδα αντιοξειδωτικών συστατικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην αντιμετώπιση των ιώσεων.
Ένα κουταλάκι μέλι θα ενισχύσει τη δράση του, χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες.

Γαργάρες με ασπιρίνη
Διαλύστε δύο ασπιρίνες σε νερό και στη συνέχεια κάντε γαργάρες, χωρίς να καταπίνετε το διάλυμα. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Cardiff, η κατευναστική δράση της μπορεί να διαρκέσει για περισσότερο από έξι ώρες.

Γαργάρες με αλατόνερο
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γαργάρες αρκετές φορές την ημέρα με χλιαρό αλατισμένο νερό μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό και να ρευστοποιήσουν τη βλέννα, γεγονός που βοηθά να καθαρίσει ο λαιμός και να απομακρυνθούν τα  βακτήρια.
ΠΗΓΗ: onmed.gr

0 comments:

Post a Comment