Wednesday, July 2, 2014

0 Ασκήσεις για τη μέση.

Ασκήσεις για την Μέση

Ο Lawrence Biscontini είναι ένας από τους πιο γνωστούς γυμναστές στην Αμερική ο οποίος έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Το 1990 είδε μια ταινία η οποία είχε γυριστεί στα Ελληνικά νησιά και αμέσως μαγεύτηκε. Αποφάσισε να τα επισκεφτεί και από τότε έρχεται εδώ κάθε χρόνο. Πλέον περνάει 6 μήνες στην Νέα Υόρκη όπου γυμνάζει πολλούς γνωστούς επιχειρηματίες και ηθοποιούς και τους υπόλοιπους 6 μήνες στην Μύκονο όπου τελειοποιεί διάφορους τρόπους εκγύμνασης με μπάλες και σαν επιβάρυνση μόνο το βάρος του σώματος.

Ο Lawrence Biscontini πέρα του ότι έχει γράψει πολλά βιβλία, είχε και το ημερήσιο λεπτό του στο CNN για να παρουσιάζει την fitness συμβουλή της ημέρας. Στην Αθήνα ήρθε στο σεμινάριο της Studio 1 για personal trainers και δίδαξε ασκήσεις για την ενδυνάμωση της μέσης.

Το πιο συχνό πρόβλημα που συναντάει στους πελάτες του είναι οι πόνοι στην μέση. Το πρόβλημα είναι όμως μεγαλύτερο διότι οι πελάτες του δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε ειδικούς χώρους για γυμναστική ώστε να δυναμώσουν την μέση τους. Για αυτό το λόγο έπρεπε να βρει μια αποτελεσματική γρήγορη μέθοδο προπόνησης του κορμού που αποτελείται από ασκήσεις ισορροπίας και ασκήσεις σταθερότητας και επιπλέον να μην χρειάζεται μεγάλο χώρο να εκτελεστεί.

Το ασκησιολόγιο του αποτελείται από κινήσεις χωρίς βάρη με σωστή αναπνοή, επηρεασμένες από μέθοδο γιόγκα. Αν έχετε ενοχλήσεις στην μέση, εκτέλεστε το παρακάτω πρόγραμμα με τον τρόπο που εξηγεί ο Lawrence Biscontini και σύντομα θα δείτε βελτιώση.

Ασκήσεις σταθερότητας.
1. Ξαπλώστε ανάσκελα σε ένα στρώμα γυμναστικής. Σηκώστε τα πόδια ψηλά, να είναι παράλληλα μεταξύ τους, και λυγίστε τα γόνατα σε γωνία 90 μοιρών. Σηκώστε και τα χέρια ψηλά παράλληλα το ένα με το άλλο. Μείνετε σε αυτή την στάση για 1 λεπτό και αναπνέετε αργά. Επαναλάβετε το τρεις φορές.
2. Ξαπλώστε μπρούμυτα στο στρώμα γυμναστικής και φέρτε τους αγκώνες κάτω από τους ώμους λυγισμένους κατά 90 μοίρες. Τα πόδια σας πρέπει να είναι τεντωμένα. Μείνετε σε αυτή την στάση για 1 λεπτό και αναπνέετε αργά. Επαναλάβετε 3 φορές.

Ασκήσεις κινητικότητας. 
1. Αντίθετο χέρι στον αντίθετο αστράγαλο.
Γονατίστε σε ένα στρώμα γυμναστικής και ακουμπήστε τις παλάμες σας στο πάτωμα. Τεντώστε το αριστερό πόδι και το δεξί χέρι ώστε να έρθουν παράλληλα με το πάτωμα. Φέρετε το χέρι πίσω από την πλάτη και λυγίστε το αριστερό γόνατο έτσι ώστε το δεξί χέρι να πιάσει τον αριστερό αστράγαλο. Κάνετε 3 σετ των 8 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.
2. Εξωτερική περιστροφή.
Γονατίστε σε ένα στρώμα γυμναστικής με το αριστερό χέρι να ακουμπάει στο πάτωμα και το δεξί χέρι να ακουμπάει το κεφάλι στο ύψος του αυτιού. Από αυτή την θέση στρίψτε τον κορμό προς τα δεξιά έτσι ώστε ο δεξής αγκώνας να κοιτάει το ταβάνι. Κάνετε 3 σετ των 8 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.
ΠΗΓΗ: bodyinbalance.gr

0 comments:

Post a Comment