Tuesday, June 10, 2014

0 Κεφτεδάκια με σολομό.




ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙA: 15΄
MAΓΕΙΡΕΜΑ: 15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ώρες
KOΣΤΟΣ: €4,70 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: Λευτέρης Λαζάρου.

Υλικά
1 κιλό φρέσκος σολομός χωρίς κόκαλα, κομμένος σε πολύ μικρά κομματάκια ή χτυπημένος ελαφρά στο μούλτι
500 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 αβγά
150 γρ. ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο,
ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
500 ml έ.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε ½ κούπα λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια, αδειάζουμε το νερό από το μπολ και ξαναρίχνουμε μέσα το ψωμί, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια να σπάσουν οι ίνες και να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (περίπου 30-40 γρ. το καθένα). Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

ΤΙP: Αν νομίζετε ότι δεν έχετε ψιλοκόψει αρκετά τον σολομό και τα κεφτεδάκια κινδυνεύουν να διαλυθούν στο τηγάνισμα, αλευρώστε τα ελαφρά προτού τα τηγανίσετε.

ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr

0 comments:

Post a Comment